Събота, 27 Април 2024, 08:58

Резултати след срещите от четвърти кръг - втори полусезон на АФЛ Ботевград

18 Март 2018, 20:00
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1811 1


Днес (18 март) се проведоха двубоите от 4 кръг - втори полусезон на АФЛ Ботевград. Волята и желанието за игра от страна на футболните любители бяха по-силни от проливния дъжд, който се изсипа, затова всички срещи се проведоха без затруднения. Кръгът се отчете и с доста интересни резултати на свой ред, които превръщат надпреварата в още по-ожесточена.

Първата сензация беше поднесена още в първата среща. Един срещу друг се изправиха Никсметал Груп и Мургаш Врачеш. Двете страни влязоха в пряка битка за първото място, която завърши с триумф за момчетата на Никсметал Груп. Срещата беше изключително оспорвана, залогът бе доста голям, което породи и допълнително напрежение. Двата отбора показаха страхотни футболни умения, с които отговориха на етикета си на първенци в лигата. Първи в резултата поведоха момчетата от Мургаш, след което последва пълен обрат от страна на Никсметал Груп. Миналогодишният шампион се върна в мача, но силите му се изчерпаха и капитулира за втори път през втория полусезон. Страхотен мач за победителите изигра Здравко Атанасов, който наниза и 4-те попадения за своя отбор и беше в основата за спечелените така важни три точки. След днешната победа разликата между първия в лицето на Мургаш Врачеш и втория Никсметал Груп е само 3 точки, като предстои да разберем каква ще бъде развръзката докрая. Краен резултат - 4:2. Статистика от срещата може да намерите тук.

Вторият двубой между Микроак и Черното лале премина в далеч по-спокойно темпо. Тук интригата тотално липсваше, след като играчите на Микроак подчиниха съперника си и не му оставиха никакъв шанс да реагира. Символичните домакини подходиха изключително сериозно към видимо изпитващия кадрови проблеми състав на Черното лале. Така се стигна до разгромна победа и чиста мрежа за Микроак, гарнирано с още един подарък от страна на прекия му конкурент за третото място - Фантастико (Враца), който загуби важни точки днес. Краен резултат - 8:0. Статистика от срещата може да намерите тук.

В третата среща се стигна до ново изненадващо развитие. Отборите на Север и Фантастико (Враца) спретнаха много здрава битка, която обаче не излъчи победител. Имайки предвид моментната форма на двата отбора, прогнозите бяха за задължителен успех от страна на врачанския тим. Играчите на Север обаче мислеха по друг начин и след 13 минути игра водеха с два гола. 10 минути преди края резултатът бе равен - 3:3, а в последните заключителни минути срещата премина през много перипетии, като със сигурност не бе за хора със слаби нерви. Първо тимът на Север успя отново да си върне преднината, но моменто пробуждане от страна на Фантастико ги добута до сензационен обрат. Двубоят дори отиваше към победа за врачани, но точно в последната минута на мача Марио Георгиев вгорчи надеждите на Фантастико за победа и донесе равенството в срещата. Краен резултат - 5:5. Статистика от срещата може да намерите тук.

Четвърти помежду си се изправиха Бичкиите и Сименс или така наречената "битка на дъното". С оглед изненадващата победа над Север миналата седмица, играчите на Бичкиите видимо бяха укрилени от моментната си форма и добрите резултати. Това се отрази и на терена, след като символичните домакини показаха тотално надмощие над съперника си. Още от самото начало Бичкиите наложиха темпото си на игра, завършиха головите си атаки със самочувствие и натрупаха комфортен аванс. Отборът на Сименс започва малко по малко да напомня за кризисния си период от миналата година, след като претърпя доста тежка загуба днес. Краен резултат - 10:2. Статистика от срещата може да намерите тук.

В петия мач отборите на Изток и Сириус 1 сътвориха нова драма. Срещата премина изключително равностойно, като и двете страни имаха еднакво хубави възможности за попадения. Първо Изток поведе в резултата, но няколко минути по-късно Сириус 1 изравни. Последваха минути на ожесточена футболна битка, в която силите бяха наравно. По една или друга причина резултатът се запази равен почти до самия край на срещата. Куп пропуски, добри вратарски намеси и липсата на малко късмет бяха в основата за ниската резултатност. Все пак двата отбора показаха добър футбол и силен футболен дух. Срещата отиваше към закономерно равенство, но Райко Влъчков за пореден път се извиси над всички и донесе победата за своя отбор в последната минута. Така отборът на Сириус 1 излиза с гордо вдигната глава след днешната епична "битка за честта". Краен резултат - 1:2. Статистика от срещата може да намерите тук.

Предпоследната среща бе между Сенсата и Сириус 2. Очаквано Сенсата взе своето от днешната среща, но все пак трябва да отбележим факта, че победата не дойде никак лесно. За пореден път младите играчи на Сириус 2 показаха характер и затрудниха максимално противника си. Двубоят премина под контрола на Сенсата, докато символичните гости предпочитаха да действат дълбоко прибрани, дебнейки на контраатака. Играчите на Сенсата стигнаха неколкотратно до чисти голови положения, но така и не успяха да пробият пазената врата от стража на Сириус 2, който се отчете с доста спасявания. Все пак закономерното се случи и Радослав Зарев най-после порази противниковата врата след мощен шут от дистанция. Сириус 2 обаче далеч не смяташе да се предава и стигна до изравняване с гол на Цветозар Валериев. Последваха нови минути на равностойна игра. Тимът на Сириус 2 не показа най-доброто от себе си в атакуващ план. Въпреки това липсата на късмет и малко спортен шанс попречиха на новосформираният отбор да поведе в резултата. В средата на второто полувреме играчите на Сенсата намериха верния път и въпреки сгъстената отбрана на своя съперник поведоха в резултата с 2 гола. Последваха минути, в които Сириус 2 опита да окаже натиск и да се върне в срещата, докато Сенсата се прибра и пазеше преднината си умело. Контраатаките на символичните домакини обаче се оказаха ключови и с нови две попадения се стигна до заслужена победа за Сенсата. Краен резлтат - 5:1. Статистика от срещата може да намерите тук.

Кръгът бе закрит от преиграна отложена среща между Сименс и Север. И двата отбора вече играха през деня, което може би оказа своето влияние. Играчите на Север постигнаха разгромна победа, видимо във вихъра си след добрия резултат, който извоюваха в мача си срещу Фантастико. Символичните гости поеха контрола върху мача от самото начало, реализираха положенията си и нанесоха тежка загуба на Сименс. Така днешният ден и резултатите от двата изиграни мача могат да донесат лъч светлина в тунела за Север, чиито възможности всички знаят. Краен резултат - 2:15. Статистика от срещата може да намерите тук.

Статистика, класиране, програма и голмайстори може да намерите тук.






Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2017

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Иван Р. 19 Март, 12:23

    Здравко Атанасов- Мургаш-4:2 сам ги би това момче.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete