Понеделник, 29 Април 2024, 18:58

Рилски спортист прати Левски на последното място

27 Януари, 21:33
(0) (0)
Самоков - Спорт
Прочетена: 620 2


Осма поредна победа записа Рилски спортист, като се наложи над Левски с 88:70 и така прати съперника си последен в класирането в Sesame НБЛ. Докато самоковци навлизат във все по-добра форма, на обратния полюс са "сините", които се свлякоха до дъното и са единственият тим в елита с 5 победи до момента за сезона. В допълнение притесненията за Левски с контузии не спират и след удар в крака само 9 минути в игра прекара титулярният гард Лъчезар Димитров, след което напусна терена.
По-оспорвани бяха само първите минути от двубоя, когато гостите на няколко пъти успяха и да поведат минимално. Левски остана без кош от игра две минути и половина в края на първата част, която Рилски завърши с 2 поредни тройки, за да излезе напред с 25:18 - най-голямата разлика до момента в срещата. Още в началото на втория период домакините направиха преднината си двуцифрена и оттам вече бавно и методично я увеличаваха, без да гледат назад. Почивката дойде при 47:36, а след подновяването на играта дистанцията се покачи до 20 точки. Тонусът и на двата състава бе доста слаб в оставащото време, като преди заключителната част Рилски вече водеше с 24. Финалният период бе за младоците, и от двете страни, като Левски го спечели, но без значение за крайния изход.
Любомир Киров раздели минутите между всичките си 12 баскетболисти и само Джон Флорвиъс и Александър Янев бяха повече от 20 минути на терена. Янев завърши с 13 точки, 10 добави Майкълин Скот, а всички 12 успяха да вкарат и кош. Рилски имаше цели 45 точки от пейката в мача, а бе и 50% от тройката за 13 точни изстрела от далеч. Димитър Маринчешки завърши с 14 точки и 10 борби за Левски, 14 вкара и Зейн Ноулс.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete