Петък, 17 Май 2024, 01:19

Родилка почина мистериозно в болница

17 Юли 2012, 13:52
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 3284 1


28-годишна жена е починала късно снощи по време на подготовка за раждане в Пазарджик.

Това съобщи Теодора Навущанова, експерт връзки с обществеността на болница „Хигия” в града, цитирана от "Фокус". По време на подготовка за секцио, жената е получила гърч от неизвестен произход, в резултат, на което е починала.

Близките й обвиниха за смъртта й лекарите. Те твърдят, че докторите са проявили небрежност при изпълнение на служебните си задължения и заради това ще заведат дело срещу тях. Прокуратурата в Пазарджик пое случая, съобщи Нова телевизия.

28-годишната Десислава Низанова постъпва снощи по спешност в частната болница "Хигия" за раждане на близнаци. Бременността й протича нормално без проблеми, твърди съпругът й Райчо. По думите му Деси е нямала здравословни проблеми. Налага се Деси да роди секцио. Двете бебета- момиченце и момченце се раждат здрави. Минути след тяхната поява Райчо вижда как лекари от различните отделения хвърчат към родилната зала. После му съобщават най-лошото.

В епикризата е записано, че смъртта на Деси е вследствие на получена белодробна емболия, но лекарите от съдебна-медицина не потвърждават заключението. По случая прокуратурата в Пазарджик вече е образувало досъдебно производство за лекарска грешка. Утре близките на Деси запоследно ще се сбогуват с нея. Освен двете близначета, тя оставя и още едно 5-годишно момиченце.

Източник: dir.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete