Събота, 20 Април 2024, 19:06

Руслана Димитрова представи първата си книга първо в родното Литаково

23 Декември 2022, 10:51
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2241 3


Руслана Димитрова е на 33г. Завършва основното си образование в Литаково, след което учи в 59-то СОУ в София , завършва Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Хр. Ботев“. Интересите й са разностранни и затова продължава в Софийския университет в специалността „Библиотечни и информационни науки и магистратура „Индустриален мениджмънт“ в Техническия университет. Създава семейство в Литаково, има две деца и през цялото време много чете.

Съвсем неусетно започва и да пише, и първата й книга „Съзвездие Северно сияние“ вече е факт.

Книгата бе представена в НЧ „Светлина 1900“ в село Литаково от нейната съгражданка Тодорка Коцева – старши учител по история и цивилизации в ППМГ „Акад. проф. д- р Асен Златаров“ - Ботевград. Тя акцентира върху изключителния синтез на история, митология и фантастика в книгата на младата авторка.

Сюжетът на сагата е съсредоточен около едно ново явление в християнския свят - ерата на викингите. Постепенно действието се пренася от ледения Север към управлението на Абасидския халифат, а в края на сагата фокусът се измества от Изтока към Запада , където ще се реши съдбата на семейство Дракон, клана на варгите и непрекъснато застигащото ги минало.

Днес, повече от всякога, е нужна такава книга - за силата на любовта, любов разтърсваща, преобразяваща, красива, но и много трудна.

И все пак нали красотата ще спаси света?

Представянето на книгата се превърна в интересна среща. Руслана Димитрова бе поздравена от кмета на селото - Пешо Младенов. Своите приятни впечатления изразиха Станислав Борисов- председател на НЧ „Светлина 1900“, Ангелина Ненчева – учител в ОУ „В. Левски“ в Литаково и други присъстващи на представянето.

Руслана Димитрова не криеше вълнението си, отговори на всички въпроси, разказа за своите планове и сподели обичта си към Литаково и намерението си да живее и твори в него.

В очакване сме на втората книга от четирилогията, която ще бъде със заглавие „Средиземноморско сияние“.

Здраве и творческо вдъхновение на младата и талантлива писателка от Литаково!



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (4) (5)
    1. добавен от: Анонимен 23 Декември, 11:40

    Не съм фен на фантастиката, но уважавам хората, които умеят да пишат. Странни са ми заглавията – "Средиземноморски и северни сияния"! Щом умеете да пишете, госпожо, пишете за Литаково, за ботевградския край. Казвате, че обичате Литаково, пишете тогава, дори и исторически събития, но неща, свързани с народопсихологията.

  • Отговори (7) (1)
    2. добавен от: Анонимен 23 Декември, 18:35

    1 Ще пише за каквото и харесва!Много даскали бе!Браво на авторката!

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Декември, 21:39

    2 Евала!!!! Браво и успех !!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete