Сряда, 15 Май 2024, 00:24

РЗС предлагат референдумът за Велико народно събрание за нова конституция да се проведе заедно с изборите

22 Февруари 2013, 14:58
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1658 3


РЗС предлагат референдумът за Велико народно събрание за нова конституция да се проведе на датата на изборите. Това каза на пресконференция председателят на РЗС Яне Янев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Готови сме да проведем консултации с всички политически партии. Президентът лековато, без да оцени обществените нагласи, отхвърли тезата за Велико народно събрание. По този въпрос трябва да се произнесе не президентът, а българският народ”, посочи Янев.
На въпрос дали би оглавил служебно правителство, Яне Янев заяви: „Аз не бих се захванал с подобна задача, ако няма чуваемост за нашата основна теза. РЗС има една-единствена кауза – нова конституция за нова България. Ако видим, че има такова желание и всички останали политически сили преценят, че този парламент трябва да работи още един месец, за да може да смени енергийния регулатор, че е необходимо преходно правителство, може да дадем мандат на РЗС, да може в рамките на 30-дневен период от време да работи преходно правителство”. Ясно е, че няма разбиране в тази посока. „Апелираме, за да не се получи тотална криза на всички власти, Народното събрание да проведе поне едно заседание с една точка – референдум за Велико народно събрание за нова конституция на датата на изборите”, посочи Янев. По думите му има четири-пет закона, които е жизненоважно да се приемат.
„РЗС в следващия парламент ще настоява да бъде съставено дясно консервативно правителство. Това е единственото спасение на България при тази криза. Не искаме ГЕРБ да бъдат кадровици в РЗС и ние няма да бъдем кадровици в ГЕРБ”, каза още Яне Янев.
„Оставката на Бойко Борисов я взе енергийната мафия”, заяви Янев. Той посочи, че е единственият народен представител, който е носил документи при главния прокурор, след което е имало възобновяване на досъдебни производства. „Енергийната мафия побърза да вземе оставката на Борисов, защото знаеха, че този път сме тръгнали много здраво по следите им. До месец фактите и обстоятелствата ще се изяснят”, каза лидерът на РЗС. Според него част от провокаторите в протестите са били платени от енергийната мафия. 
Яница ТАНЕВА


Източник: Агенция "Фокус"

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 15:57

    Много правилно!Народа е този който ще реши!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 16:18

    РЗС е една фурнаджииска лопата и нищо друго

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 19:56

    Правилно!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete