Събота, 15 Юни 2024, 04:57

С 30 години е удължен срокът на концесията за находище „Ливаде”, общ. Ихтиман

25 Януари 2023, 17:50
(0) (0)
Костенец - Новини
Прочетена: 528 0


Министерският съвет одобри изменение на договора за добив на подземни богатства от находище „Ливаде”, в землището на с. Белица, общ. Ихтиман. Съгласно приетото решение срокът на концесията ще бъде удължен с 30 години. Концесионерът мотивира искането си с наличието на оставащи запаси в находището, които биха останали неиззети.

Министерският съвет измени и обхвата и размера на дължимата от концесионера банкова гаранция, която вече ще обезпечава изпълнението на всички договорни задължения и условия за осъществяване на концесията. До момента концесионерът е предоставял необходимата банкова гаранция в съответствие със старите правила, валидни към датата на подписване на договора. Актуализират се и договорните клаузи, регламентиращи контролните правомощия на министъра на енергетиката, както и отговорността на концесионера при неизпълнение на договорни задължения.

С днешното си решение Министерският съвет разреши правата и задълженията по предоставената концесия да бъдат прехвърлени от „Хеликс” ЕООД на „Ойровер” ЕООД. Такава възможност е регламентирана в Закона за подземните богатства.

Концесионният договор за находище „Ливаде” е сключен през 2007 г. за срок от 20 години. От него се добиват индустриални минерали.

снимка: biznes-catalog.com
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (15)
70% Complete
Не (33)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (3)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (7)
70% Complete
Всички са маскари. (11)
70% Complete