Понеделник, 6 Май 2024, 09:02

С 30 милиона лева повече е изпълнен Бюджет 2013 над държавната субсидия

9 Октомври 2014, 14:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1215 2


48 568 527 лв. са преминали под чертата по сметките на Община Ботевград през отчетната 2013 година, стана ясно днес, след като кметът на Общината Георги Георгиев попита Главният счетоводител Анелия Григорова какъв е техният размер, независимо дали са субсидии, дали са по проекти, от републиканския бюджет, дарения и т.н. Това бе един от трите му въпроса по време на общественото обсъждане на Бюджет 2013, който предстои да бъде приет от ОбС на 30 октомври 2014 г.

Георгиев поздрави главната счетоводителка за краткия и изчерпателен отчет, като заяви, че е приятно изненадан. „Аз още през февруари засегнах въпроса, каква финансова летва ще скачаме”, припомни кмета. Той посочи, че над 18 милиона лева са всички видове субсидии от държавата и от данъци, и продажби на общинско имущество. Разликата от републиканските и местните средства е 30 млн. лв., подчерта Георгиев. Според него общинската администрация е дала своя принос в реализацията на тези средства в милиони левове, които надвишават субсидиите от държавата в бюджетната рамка за 2013г.
 
Близо 40 хил.лв. Община Ботевград дължи на проектанта за изготвянето на проект за рекултивация на старото сметище бе обявено от Анелия Григорова, след като Георгиев постави втори въпрос - колко средства му дължи Община Ботевград. „Ние задържаме тези пари не защото ги нямаме, а защитаваме интереса на Общината, защото проектът трябваше да се финансира от Министерство на околната среда и водите”, каза кметът и добави по този повод, че местен депутат е защитил 2 млн.лв. по проекта „Ние разработихме проекта по всички канони на държавата и той трябваше да се изпълнява от нея. В последните два месеца преди неговата реализация, правителството реши Общината да отговаря само за авторския надзор, а всичко останало през министерството”, каза още градоначалникът.
 
В края на общественото обсъждане на изпълнението на Бюджет 2013 стана ясно още, че Община Ботевград няма и отклонени средства, преведени от държавата за училищата, за финансиране на социални дейности, за асфалтиране на улици и т.н. , каза още Главният счетоводител Григорова.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 15:47

    оправете заглавието, неще не звучи както трябва :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Октомври, 16:25

    Групата хайде бре ..... Днес не сте ОБЖАЛВАЛИ нищо ... Не "Ви" ли е скучно .... :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete