Неделя, 8 Септември 2024, 02:44

С двама балканци в състава, младежите взеха първа победа

17 Юли, 09:29
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1070 0


Младежкият национален отбор на България по баскетбол до 20 години постигна първата си победа на Европейското първенство в Дивизия "Б". Българските баскетболисти надиграха убедително отбора на Албания с резултат 96:47.

Въпреки категоричния успех, шансовете на "лъвчетата" да продължат към четвъртфиналите са изчерпани. В първите два мача от груповата фаза, българският отбор претърпя загуби, което затрудни пътя им напред в турнира. Допълнително, победата на Грузия по-рано днес окончателно изключи България от борбата за място на четвъртфиналите.

Треньорите и играчите изразиха задоволство от постигнатия резултат срещу Албания, като се надяват да използват този успех като основа за бъдещи подобрения и успехи. Въпреки пропуснатите възможности в този турнир, отборът остава мотивиран и амбициран за предстоящите предизвикателства.

За младите лъвчета в титулярната петица започна Иво Корестилов, а другият баскетболист на Балкан - Илиян Пищиков бе сред най-резултатните баскетболисти, като отбеляза 14 точки. С по толкова се отчетоха Марио Боянов и Максим Бочев, докато Момчил Кадиев постигна 11 точки и 6 асистенции.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete