Събота, 20 Април 2024, 10:33

С двучасов концерт премина патрония празник на СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд

28 Май 2023, 01:27
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 216 0


На 25 май, ден след Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, пред препълнения салон в НЧ „Иван Вазов-1947“ възпитаниците на СУ „Д-р Петър Берон“ представиха своята програма.

Програмата включваше театрални скечове, песни, танци от настоящи и бивши възпитаници на училището.
На концерта присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-жа Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието София регион, г-н Александър Ненов - зам.- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет –Костинброд, г-н Димитър Григоров – общински съветник, г-н Александър Евтимов – Директор на СУ „Д-р Петър Берон“, директори на други учебни заведения от територията на община Костинброд, родители, учители, бивши ученици и гости на най-голямото ни средно училище в община Костинброд.

В края на концерта бяха раздадени плакети с признателност на бивши или дългогодишни учители от директора на Средното училище, г-н Александър Евтимов.

Поздравителен адрес бе поднесен от г-жа Росица Иванова- Началник на РУО. Тя поздрави учителите и изтъкна огромния принос от страна на общината за развитието на училищата и детските градини на нейна територия.

„Горди сме, че община Костинброд може да се похвали с отлични ученици – деца, които постигат национални и международни успехи и благодарим на учителите и на техните родители, че влагат всички усилия в името на доброто им бъдеще.
Честит патронен празник!“, заяви кметът на община Костинброд.

Г-н Трайко Младенов допълни, че са отпуснати средства, след единодушно решение от общински съвет, за започване на изграждане на паметник на патрона на училището – д-р Петър Берон. Паметникът ще бъде готов за 15 септември – първият учебен ден!

Източник: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete