Вторник, 30 Април 2024, 08:20

С "Флашмоб" приключи Международният младежки обмен в Правец (Снимки)

10 Септември 2013, 19:21
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2804 2


Както вече Balkanec.bg ви информира, град Правец бе домакин на Международния младежки обмен под наслов «Вярвай в теб (и младежта) – Създай Европа на утрешния ден!», който се проведе от 2-ри до 11-то септември. В него взеха участие 56 младежи между 15 и 20 г. от 5 различни европейски страни -  Германия, Франция, Румъния, Турция и България.
Основната цел на проекта е да повиши информираността на младите хора от селските райони на Европа за правата им като европейски граждани в контекста на „Европейската година на гражданите 2013“ и да ги мотивира активно и аргументирано да участват в демократичния живот на техните местни общности.
По повод финала на проекта „Вярвай в теб и младежите, създай Европа на утрешния ден” участниците организираха "Флашмоб" в центъра на Правец. Младежите се подредиха така, че образуваха голям надпис "You".
Кметът на Община Правец- Румен Гунински, благодари на организаторите и участниците в проекта за реализирането му. Той сподели, че до края на месец септември трябва да бъдат отворени четири клуба в по-големите населени места ,които да бъдат предимно за младежи. 
Организаторите на проекта пък благодариха на кмета на Правец за съдействието и подкрепата по време на проекта. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Петя Анастасова 11 Септември, 12:08

    Хайде сега обяснете какво точно означава "Флашмоб"

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Септември, 12:46

    Флашмоб (на английски: flash mob или flashmob - в буквален превод „моментна тълпа“ или „внезапна тълпа“) е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие, след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.
    Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика. Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си сериозно и отговорно с убеждението, че това, което правят, е напълно нормално и естествено.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete