Вторник, 7 Май 2024, 11:55

С грандиозен концерт етрополци показаха, че са достойни граждани на Европа

30 Април 2013, 05:40
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3252 2


Прекрасен концерт, по повод 5-тата годишнина от членството на България в Европейския съюз, представиха творческите колективи при НЧ ”Тодор Пеев-1871” гр. Етрополе. За пореден път етрополци показаха, че са хора уважаващи творчеството, таланта и че умеят да оценяват красотата на техните разнообразни форми и прояви. Големият салон на читалището се оказа тесен за всички, които имаха желание да се насладят на невероятните изпълнения включени в програмата на този музикален спектакъл. С тържествено ставане на крака присъстващите изразиха уважението си към химните на ЕС и Република България, изсвирени от Младежки духов оркестър - гр.Етрополе. Водещите на концерта Радостина Дончева и Георги Билев предоставиха последователно сцената на следните групи и състави: ВИС с ръководител Кирил Лихарев, Творческо студио „Акварели” с художествен ръководител Николай Христов, ДВГ ”Звездица” с ръководител Диляна Гоцева, група за народни песни с ръководител Цветелина Овчарова, музикални композиции в изпълнение на Марина Върбанова от класа по пияно с ръководител Цецка Николова, прекрасният мажоретен състав при СОУ ”Хр. Ясенов” с художествен ръководител Емилия Моновска , ВГ ”Ретротон” с художествен ръководител Вили Рай. В края на концерта, Танцов ансамбъл „Балканска младост” представи една своеобразна фиеста от седем танца, в които се изявиха всички възрастови групи и това бе един истински „водовъртеж” от ритми, емоции,  настроение, харизма и професионализъм от страна на танцьорите и техния ръководител Калинка Пушкарова. Два часа етрополци се наслаждаваха на своите лъчезарни и достойни наследници, на тяхното изкуство с което те показаха, че са пълноправни граждани на Европа. Поздрав към всички изпълнители отправи инж. Богомил Георгиев-кмет на община Етрополе, който по традиция показа голямото си уважение към таланта, като поднесе от свое име и от името на Христо Андреев-председател на НЧ ”Тодор Пеев-1871”, красива кошница с цветя и много емоционално поздрави участниците и техните ръководители за големия труд и себераздаване на  сцената. От името на общинското ръководство /фонд ”Култура”/ той обяви, че се предоставят пет хиляди лева за всички състави, за подпомагане на техните участия в различни форуми.

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Май, 17:37

    немога да разбера защо кмета е на сцената мисля че е в кампания стига винаги да обира овациите на чужд гръб а ще каже някой че поднася цветя от името на кмета но той в момента има замесници който да свършат тази работа така може да се приеме малко предизборно

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Май, 17:55

    Браво бе №1, кой те е учил в начален курс? Няма точка, няма запетая, няма главна буква. Чудя се на такива хора как не ги е срам от невежеството си. Как да приема, че си прав в изявлението си, като виждам колко си неграмотен.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete