Петък, 26 Април 2024, 21:58

С изцяло български състав Балкан загуби втория мач с Макаби

14 Януари 2022, 16:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1223 8


Балкан загуби втория мач срещу Макаби Хайфа в Балканската лига. След победата срещу този съперник във вторник, днес баскетболистите на Небойша Видич отстъпиха на своя съперник със 78:92 в среща, изиграна отново в „Арена Ботевград“



В този двубой „зелените“ бяха изцяло с български състав и с група от едва осем баскетболисти, след като всички чужденци останаха извън състава заради здравословни проблеми.



Въпреки поражението, тимът от Ботевград за момента остава втори във временното класиране в група А с баланс 4-3, докато днешният му опонент е с 3-3.



Небойша Видич заложи на интересна стартова петица с Христов, Вутев, Димитров, Пищиков и Минков в нея. Израелският тим поведе със 7:0 на старта на мача, но постепенно Балкан заигра по-добре и в края на първата част обърна за 23:20.



През втория период двата тима играеха на приливи и отливи. Само за две минути след началото му Макаби Хайфа си върна водачеството, след като вкара 10 поредни точки. Последва прекъсване за домакините, които след това отвърнаха със серия от 9:0 и излязоха напред при 34:30. Последваха обаче нови силни минути за гостите, които на почивката се оттеглиха при 43:36 в своя полза.



Малко след началото на второто полувреме баскетболистите на Ави Сукар поведоха с двуцифрена разлика за първи път в мача. Балкан изпитваше трудности в нападение, като остана и без напусналия за пет лични нарушения Денислав Вутев, но след няколко добри отигравания в края на частта, намали изоставането си на 55:62.



Макаби Хайфа отново увеличи преднината си на старта на заключителната четвърт. Задачата на българския тим се усложни допълнително, след като повече от шест минути преди края той остана и без още един играч. Заради реакцията си, след като му бе отсъдено неспортсменско нарушение, Здравко Христов получи директна дисквалификация. В оставащото време и умората си каза думата, а гостите нямаха проблем да поддържат комфортна разлика и да спечелят.



След края на мача възникна напрежение на терена, като имаше опити и за физическа саморазправа, но двата отбора бяха бързо разделени и не се стигна до по-сериозни инциденти.



17-годишният Илиян Пищиков изигра много силен мач за Балкан, като стана водещ реализатор с 19 точки. Станимир Маринов се отчете с 14 точки, Николай Грозев записа 12 и 8 борби, а с 11 точки е Димитър Димитров.



За съперника Даниел Коперберг бе над всички с 23 точки. 19 и 7 асистенции има Куоми Вон, със 17 точки е Глен Райс младши, а Рафиъл Пътни завърши с 16 и 8 борби.



Източник: bgbasket.com

Коментари (8)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 14 Януари, 16:25

    Дали не се крие нещо друго за липсата на чужденците?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Януари, 16:43

    Везенката да ги поема

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Януари, 18:08

    Идват нови , старите ги видяхме . :D

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Януари, 18:38

    ...17 годишният Илиян Пищиков изигра много силен мач за победителите.....................Та за кой отбор е играл Пищиков????!!!!!

  • Отговори (1) (2)
    5. добавен от: Анонимен 14 Януари, 19:21

    Пишете как израелците ошамариха нашия фен...

  • Отговори (2) (2)
    6. добавен от: Анонимен 14 Януари, 19:39

    Чужденците от какво са болни или е тайна ?
    В края на мача фен на Балкан влезна на терена и удари доста силно играч на гостите , за което очаквайте сериозна глоба за Балкан.

  • Отговори (9) (1)
    7. добавен от: Анонимен 15 Януари, 08:46

    Истеричното напрягане на ръководството на Ботевград, наливайки грешни пари по грешен начин, в една иначе хубава идея, води и го истерични изблици на тълпата. спортния хъс винаги може да ескалира, но на терена. да влезе простак от публиката и да удари играч в международен мач, може да се случи само по селата и селските градчета,в които претенциите са повече от възможностите. Нали никой не си представя, че това може да се случи с публиката на НБА, Испания и при всички любители на най-интелигентния спорт в света.

  • Отговори (0) (1)
    8. добавен от: Анонимен 15 Януари, 11:06

    Се започва одирането с боя

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete