Петък, 17 Май 2024, 10:47

С много настроение отбелязаха Хелоуин в ГПЧЕ "Алеко Константинов" - Правец

31 Октомври 2015, 09:05
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4494 23


На 29 октомври учениците от ГПЧЕ "Алеко Константинов" отбелязаха празника на английските паралелки – Хелоуин.
Цялото мероприятие бе организирано от учениците от Ученическия съвет на гимназията, а коридорите и фоайето на училището бяха украсени тематично.
Освен празничните декори по коридорите, за всички ученици, които имаха желание да участват, бяха организирани два конкурса – за „Най-атрактивен тиквен фенер“, в който участие можеше да вземе всеки клас само с един фенер и „Най-оригинален костюм“, при който всеки се състезаваше индивидуално. Празничното и приповдигнато настроение витаеше през целия ден.
Изложението на тиквените фенери във фоайето цял ден събираше погледите на всички ученици, както от ГПЧЕ, така и на най-малките от ОУ „Васил Левски“. Всеки спираше да се порадва на оригиналната и изкусна изработка, а и да даде гласа си за „Най-атрактивен тиквен фенер“. Регламентът позволяваше всеки да гласува за  победител в конкурса и да се почерпи с парче печена тиква и тиквеник.
Маскираните ученици също не страдаха от липса на внимание, а в последното междучасие от учебния ден дефилираха в двора на училището. Както всичко хубаво, така и празника на английските паралелки наближаваше към своя край, а с него наближаваше и обявяването на големите победители в двата конкурса.

Ето класацията за „Най-атрактивен тиквен фенер“:

 I-во място: 9г клас – 166 гласа
II-ро място: 10е клас – 137 гласа
III-то място: 8а клас – 58 гласа

Учениците с „Най-оригинални костюми“ бяха наградени със специални ръчно изработени медальони. Изборът на победител в тази категория беше далеч по труден, защото конкуренцията между участниците беше изключителна! Макар и трудно, в крайна сметка журито каза тежката си дума. Ето призьорите и в тази категория:

I-во място: Моника Коцева – 12б клас 
II-ро място: Аника Иванова – 10в клас
III-то място: Марио Павлов – 12б клас
 
 След края на празничния ден учениците от Ученическия съвет поднесоха най-сърдечните си благодарности на г-жа Меглена Вичева, г-н Цветан Милев и г-н Людмил Павлов за помощта и подкрепата, която им оказаха при организирането на празника на английските паралелки.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (23)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Jeni 31 Октомври, 09:44

    Bravo,mnogo hybavo i atraktivno postarali sa se za poredna godina. Prodaljavaite vse taka. Nai atraktivnata gimnaziq.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Българка 31 Октомври, 13:18

    В тази атрактивна гимназия,младежите могат ли да изиграят "Дунавското хоро"? Няма лошо,но да почитат със същият ентусиазъм и българските традиции!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 13:39

    абе я марш за Хамерика бе боклуци долни празнувайте наще празници тея заслужават да ги избиеш празнували ми хамериланскки празници раководствитонда се уволни на това училище

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 14:02

    Те така се почитат "българските традиции"!Настъпило е вече времето,след неуспешния американски университет да се открие български ибрикчийски !Кадри има с лопата да ги ринеш!Време е да се върнат и имената на СПТУ / Сульо,Пульо тръгнал на училище/

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Star glavorez 31 Октомври, 14:11

    V seloto na Guni-voivoda e taka.Napred s dr.Stalin i nepokornite v Sibir,tuk v 9-ta gluha. :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Stara fashaga 31 Октомври, 14:13

    Nikola Geshev gi po4na partizanite denonoshtno se nasiraha i napikavaha,bai Tosho si kazal i mai4inoto mlEko i izdal cqlata organizaciq na OK.Vreme e....

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: ☺ 31 Октомври, 15:03

    Da hubavo e da se zapazi tradiciata no za6to nikoi ne komentira KOLEDA tq Balgarski praznik li e ?Decata prosto se zabavlqvat ako ne drugo ocenete staranieto koeto sa vlojili za grim.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 15:58

    До номер 2 - пруз пролетта учениците играха Дунавско хоро в двора на училището. Сега се подготвят подобаващо да почетат "Деня на будителите", защото 1-ви ноември е неучебен ден. Почитат и съхраняват българските празници! Празнуват "Хелоуин", защото е обявен (неофициално) за празник на английските паралелки.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 17:07

    До коментар #8#!Празника на будителите няма да ви помогне.Няма да се събудите с такива празници.Пази боже такова момиче да ти влезе в къщи!И това е бъдещето ни!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 31 Октомври, 17:15

    Какво му е на момичето?! Твоя син да не е нещо повече! Ти се събуди! В това училище се учи здраво, а когато се забавляват знаят как!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete