Понеделник, 2 Октомври 2023, 10:08

С празнично шествие и Гвардейския духов оркестър бе официално открит Шопския празник в Елин Пелин

10 Юни, 00:36
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 404 0


С дефиле "Елин Пелин празнува", предвождано от Гвардейски представителен духов оркестър към Национална гвардейска част на Министерството на отбраната, започна официалното откриване на 54-то издание на Шопския празник в Елин Пелин. На 9-ти юни, петък в 19,30 на стадион „Левски“ в града, дефилирът премина покрай многобройната публика от жители и гости на Елин Пелин.

В празничното шествие се включиха: музикантите от Професионалния духов оркестър „Стефан Савов“, самодейни състави, спортни клубове, деца от общинските училища и детски градини, служители в общинската администрация.

Кметът на община Елин Пелин – Ивайло Симеонов приветства участниците и гостите на Шопския празник, а отец Иван Плещов ги благослови.

Сред официалните гости на празника бе и сръбският посланик в България – Желко Йович, както и сръбски дипломати. В празничната програма взеха участие Женски народен хор „Димитър Динев“, Шопски ансамбъл „Ради Радев“, с ръководител Борислав Ковачев, Фолклорен танцов ансамбъл „Фолклорни наследници“, Представителен мажоретен състав „Светла“ и др.

Събитията, част от Шопския празник, продължават и в днешния съботен ден - 10 юни 2023 г. От 11,00 ч. може да се насладите на кулинарните традиции в „На трапеза с гозбите на шопа" и „От раклата на баба" в Градския парк на община Елин Пелин, а от 12,00 ч. на площад "Независимост" ще се проведе "Парад на ретро автомобили".

От 19:00 ч. на стадион "Левски" ще се състои и дългоочаквания конкурс "Мис Шопски празник 2023", в който дамите ще покажат естественото обаяние на българката и красотата ѝ в народна носия.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (38)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

Анкета » коментари (38)

Кой трябва да бъде националният празник на България?

отговори
3 март – Денят на Освобождението (623)
70% Complete
24 май – Денят на българската писменост и култура (83)
70% Complete
6 септември – Денят на Съединението (45)
70% Complete
22 септември – Денят на Независимостта (51)
70% Complete
Тази дискусия е излишна, само се чудят как да разделят хората (106)
70% Complete