Неделя, 19 Май 2024, 05:53

С процедурни похвати кметът Симеонов и ВМРО опитаха да провалят делото срещу завода за пластмаса

30 Юли 2019, 22:33
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1305 6


Докладна, внесена от кмета Ивайло Симеонов, постави под въпрос възможността на ОС – Елин Пелин да обжалва решението на първоинстанционния съд за завода за боклук. В дневния ред на съветниците беше включено решение за обжалване, което не просто е ненужно, но и на практика би провалило обжалването. Още с първото си решение съветниците упълномощиха адвокат Вулджев за цялото съдебно производство. С новото преупълномощяване трябваше да се изчака 14-дневния срок за влизане в сила на решението на ОС – Елин Пелин, а това означава и пропускане на съдебния срок за внасяне на протест. За гласуването най-много настояваше председателят на ОС Елин Пелин от ВМРО Николай Плещов. Нещо повече, той на няколко пъти подчерта, че инвеститорът може да заведе дело за пропуснати материални ползи от досегашните дела. Това обаче не кореспондира със законодателството, защото заводът все още няма разрешение за започване на дейност. Опасността сроковете за обжалване да бъдат пропуснати пръв забеляза Стефан Стоилов от ГЕРБ, а точката отпадна по предложение на Валери Брънзелов от БСП.
Кметът Ивайло Симеонов от своя страна опита да се измъкне от създалата се ситуация, като обясни, че иска нова санкция от съветниците, защото няколко човека с политически амбиции плашели населението. Стефан Стоилов припомни, че съветниците обжалват решение именно на кмета Симеонов, с което е позволено изграждането на завода.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (6) (5)
    1. добавен от: Анонимен 31 Юли, 08:33

    Евала на кмета. Само плюете но пак ще го изберем!

  • Отговори (8) (6)
    2. добавен от: Анонимен 31 Юли, 08:50

    Брънзелов е най-големият мъж в този общински съвет. Ако не беше адекватното му предложение за отпадането на тази точка от дневния ред възможноста за обжалване щеше да е в историята.

  • Отговори (5) (5)
    3. добавен от: О-ЛЕ -ЛЕ ! 31 Юли, 15:01

    КАКВИ ПОДРЪЖНИЦИ... "Евала" - турчин или циганин, а за правописа да не говорим!? А #2 За "Най-големият мъж" - С кой метър го мериш...?!

  • Отговори (6) (0)
    4. добавен от: Съдия 31 Юли, 15:24

    Тоцев и Костов са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЖЕНСКИ ПОЛОВИ ОРГАНИ
    .-

    • (3) (4)
      1. добавен от: Ха, ха 31 Юли, 21:31

      Ех Валери, Валери.... Голям проблем явно му е този Костов. Сигурно нощно време го сънува до жена си.

  • Отговори (6) (0)
    5. добавен от: Наглеци 31 Юли, 16:10

    Обе разбрахте ли. Бойко савов и Стефан вкусния ще издават вестник родно село който да ни учи на политика.Само уточнявам че и дамата живеят от много години в София.Но това не пречи да ни дерат по три кожи в магазините и заведенията си

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete