Понеделник, 22 Април 2024, 08:57

С редица инициативи учениците на ОУ "Христо Ботев" отпразнуваха 1- ви март

1 Март, 18:32
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1252 2


Учениците от ОУ " Христо Ботев" - Етрополе бяха приети в кабинета на кмета Владимир Александров. Те се срещнаха с екипа на общината.

"Важно е да се познават ръководителите на общината, да се знаят техните позиции и задължения в работния им ритъм", смята г-жа Мариета Христова.

"Като класен ръководител на седми клас, смятам, че възпитаниците ни трябва да имат и гражданска позиция. Да са активни в опазването на културно-историческото наследство и да продължат живота си като достойни граждани на Етрополе", допълни още тя.

В инициативата се включиха и шестокласниците, заедно с г-жа Мая Григорова.

Стихове за Баба Марта и размяна на мартеници стана и в Детската градина "Звънче". Учениците поздравиха със стихове и песни малчуганите.

"На този ден всеки очаква мартеничка. Когато подариш и ти ще си удовлетворен", сподели г-жа Вержиния Николова, класен ръководител в начален етап.

В света на книжките вълшебни днес учениците търсеха стихове и истории за празника Баба Марта. Помогнаха им техните учители с издания от фонда на библиотеката в училището.

"Разполагаме с много и интересни книги, в които има неподправени истории за празниците ни", разкрива г-н Марин Кубетски , преподавател по История.

За децата е любопитно да срещат нови герои, да четат и имат повече информация за традициите ни като народ. С интерес те разгръщат книги, издавани в средата на 20 век.

"Като си представи какво е било, детето помни за цял живот. През целия си дългогодишен опит разказвам и споделям опит и знам, че тези часове сред книгите не са загубени", сподели още г-н Кубетски.

В инициативата се включиха и преподавателите Антоанета Михайлова, Красимира Павлова и Габриела Михайлова.Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Анонимен 1 Март, 21:32

    Браво, Ботевци! Честита Баба Марта!

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Март, 22:03

    Честита Баба Марта!

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (173)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete