Четвъртък, 2 Май 2024, 10:15

С тържествено шествие и прекрасен празничен концерт, етрополската общественост отбеляза Деня на народните будители

2 Ноември 2013, 11:37
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3128 3


С тържествено шествие и прекрасен празничен концерт, етрополската общественост изрази своята почит и преклонение към великото дело на Народните будители. За втора поредна година, учениците от СОУ ”Хр.Ясенов” и ОУ ”Христо Ботев” гр.Етрополе и техните учители организираха тържествено шествие, носейки портрети на велики българи-будители от своите училища до централния площад, където бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Тодор Пеев. С особена гордост, че са потомци на Христо Ясенов и Тодор Пеев, „ясеновци” носеха техните портрети в началото на своето тържествено шествие и поднесоха цветя пред паметника на своя патрон. Всички присъстващи на площада, можеха да се насладят на изпълненията на младежкия духов оркестър.

Празничният концерт бе от 18.00ч. в големия салон на НЧ ”Тодор Пеев-1871”. Много впечатляващо бе началото на програмата и рецитала, подготвен от ученици на СОУ ”Хр. Ясенов”, с помощта на техните учители по български език и литература:  Спасова и Цветанка Николова, под съпровод на пиано, в изпълнение на Марина Върбанова от класа по пиано, с ръководител Цецка Андреева. Поздравително слово от името на Росица Христова-зам.кмет на община Етрополе, прочете Росица Иванова-главен експерт „Просвета култура и вероизповедание”.

Своята „огнена магия” с музика и танци, показаха невероятните танцьори от Танцов ансамбъл ”Балкански младост”, с ръководител Калинка Пушкарова, които за пореден път накараха присъстващите да изпитат удоволствие и да се заредят с истинско настроение от тяхното „приказно” присъствие на сцена  и прекрасно изпълнени танци. Участие в празничната програма взеха още: Детска вокална група” Звездица” и Женска вокална група за народно пеене, с ръководител Диляна Гоцева и народната певица- Кристина Горанова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 17:29

    Браво на Етрополе

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 17:53

    A botevci ne noseha li portreti??????? I te ima s kakwo da se gordeiat,ama wse bez da iskate gi propuskate.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 23:00

    Концерта беше прекрасен.Страхотни сте "Балканска младост".Благодарим за страхотното преживяване, с което ни дарихте .Благодарим Ви за усмихнатите лица, за вихрените танци, в които вложихте сърцата си и ни направихте горди и щастливи.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete