Вторник, 30 Април 2024, 02:36

Съдът в Ботевград повдигна обвинение срещу мъжa, прострелял бременнатa жена в Скравена

13 Май 2016, 12:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1180 2


Районна прокуратура – Ботевград повдигна обвинение на Иван В.Б. (на 31 години) за причиняване на две средни телесни повреди – престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.
На 06.05.2016 г. в с. Скравена, общ. Ботевград, при неизяснени към настоящия момент обстоятелства, 32-годишна бременна жена е била простреляна с въздушна пушка в корема при битов скандал.
Сигналът за инцидента постъпил в РПУ към 21 ч., след което към адреса били насочени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Пострадалата жена – свидетелката Стойна М., била незабавно транспортирана и настанена за лечение в болница в София. Бебето било изродено и в момента се намира в реанимация с опасност за живота. Медицинска помощ била оказана и на Иван В.Б., с когото пострадалата живее на семейни начала, и на негов баща - Васил Б.К., които имали порезни рани на гърба и на ръката, без опасност за живота.
 
Първоначално за 24 часа бил задържан по-възрастният мъж. Няколко дни по-късно с постановление за привличане на обвиняем Районна прокуратура – Ботевград e повдигнала обвинение на Иван В.Б. за нанесени две средни телесни повреди, причинили разстройство на здравето, временно опасно за живота.
В хода на проведения разпит пред съдия обвиняемият се е признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава повече обяснения. На Иван В.Б. е взета мярка за неотклонение „Подписка“.
 
За установяване на обективната истина до настоящия момент са извършени следните процесуално-следствени действия: оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели, назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза на новороденото бебе, снети образци на дактилоскопни отпечатъци, изготвени протоколи за доброволно предаване и др.
Разследването на случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ботевград.
 


Източник: Пресцентър – Апелативна прокуратура София

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Май, 13:27

    Обикновено Прокуратурата повдига обвинение...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Май, 17:07

    Инсталиране на газови камери трябва.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete