Понеделник, 29 Април 2024, 12:44

Само двама граждани взеха отношение по Наредба 1 на заседанието на ОбС

7 Октомври 2016, 16:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2242 63


Кметът на общината Иван Гавалюгов определи безразличието на граждани в дискусията за Наредба 1, както на обществено обсъждане, така и по време на вчерашното заседание на Обс, като заслужено последствие от наложените правила и мерки. „Ако някои се считат за потърпевши, то те си заслужават съдбата, след като не се възползваха от правото си на мнение”, коментира кметът. Това негово изказване провокира в залата да се изкажат две дами в качеството си на граждани. Бившият общински съветник от ПП Атака Цеца Христова изрази недоумение от фиксираната глоба в размер на 100 лева за физически лица при нарушение на обществения ред – чл.61 от Наредба 1, касаещ административно-наказателните разпоредби. Тя приведе в пример паркирането върху тротоар в Правец се наказва с 100 лева, а тази мярка била недостатъчна в случая. „ Били сме принудени живеещите около ресторант Самунджиево да търпим шума от музика, но считам, че тази глоба е твърде малка”, заяви Христова. От залата се чуха коментари на съветници, че глобата касае физически лица, а не юридически.
Думата бе дадена и на Радка Микова (домоуправител), която изрази несъгласие от няколко обстоятелства в ж.к. „Саранск”. На първо място тя изтъкна възмущението си от свободния достъп на коне и крави, както и от наличието на бараки и фургони в квартала. Тя негодува от позиционирането на повече от необходимите контейнери пред вх.Е на един от блоковете в Севера. Микова попита, как се тълкуват заведенията в гаражи, които са разположени в междублоковите пространства. Кметът Гавалюгов заяви, че общината вече се е заела с необходимите мерки за бараките на гърба на бившия завод „СХК”, а фургоните трябва да бъдат премахнати в срок до 14 октомври. „Ние вече сме извели един некоректен платец в блок 7, който напусна принудително. Същото ще се случи и с други, ако не плащат, например в блоковете 14 и 15”, категоричен бе Гавалюгов.
 
По повод създаването на нов член 22 относно въвеждането на Синя зона в Ботевград, кметът Иван Гавалюгов коментира като първа необходима стъпка. След това със следващо решение на ОбС ще се конкретизират и размерите на заплащане в такива зони и съответно, къде да бъде местонахождението им. Това каза градоначалникът в отговор на искането на съветниците от ОББО да отпадне предложението за Синя зона. „Със създаването на Синя зона не желаем да затрудняваме гражданите, които искат да паркират в центъра на Ботевград или това да доведе за влошаване на тяхното финансово състояние, каквито коментари имаше, а за подобряване средата на централната градска част, където в момента има безразборно паркиране”, заяви Гавалюгов. По думите му такива натоварени зони са зеленчуковия пазар и от пощата към центъра, където в определени дни се получават колони редици и се затруднения за пешеходците и за автомобилите.”Всичко е с цел за една по-добра градска среда. и считам, че това е една адекватна мярка. За мен е улеснение , а не затруднение”, добави кметът. Според него предложението  се обосновава от примери на други градове с мащабите на Ботевград.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (63)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:04

    Излиза, че цеца откачалката е най-умната в залата...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:19

    А защо не е прието да има и зелени зони, където да не е разрешено паркирането, замърсяването, мачкането?! Май само парата е важна? Това дали ще помогне за безпроблемно, законно движение на пешеходците или още повече платено ще ни затрудни?!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:22

    "...Общинският съветник от ГЕРБ Дамян Маринов направи следните предложения:
    - в чл.13 ал.2 т.1 За търговски обекти и заведения,находящи се в жилищни райони,съгласно характера на устройствената зона краят на работното време до 0:00 ч. да се промени до 0:30 ч.
    - в чл.13 ал.2 т.2 За заведения,находящи се извън жилищни райони и разположени минимум 150м по права линия от най - близката жилищна сграда, работното време да бъде променено от 1:00ч на до 02:30 ч.
    - в чл.13 ал.8 т.3 ползването на маси за открито сервиране към търговски обекти тротоари и други общински площи от 23:00 до 6:00 ч да се промени от 23:30 до 6:00 ч .
    За тези свои предложения Дамян Маринов изтъкна като мотив, че младите хора трябва да имат достатъчно време да излязат навън,да се видят,забавляват без да търсят други варианти и основания за напускане на града.”Това ще повлияе добре на нашите гости в Общината,развиване на туризма,бизнеса и задържане на младите хора”, подчерта Маринов. Предложенията за изменения бяха приети със 17 гласа”за”, 8, „въздържал се” и не участва..."
    Направете си сметка, от коя партия ни лишават от нормален, здравословен сън, заради работещи нощем заведения?! ГЕРБ отново! Мафиотите не спят... Щем, не щем, ние, хората, нуждаещи се от нормален, здравословен нощен сън, сме лишени от това си човешко право?!? Скандални решения!!! :roll: :conf: :shock: :x :?: :!:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:22

    Kakva zona v Botevgrad??? Tova da ne vi e Varna 300 000 ili Plovdiv 500 000 jiteli. :lol:
    Taka ne se dokarvat prihodi!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:32

    Имах мои много неотложни задачи. Нужно ли е да присъствам там, за да ограмотявам за елементарни знания по обща култура, като това, че най-здравословният, нормален, възстановителен е нощният сън във времето от 22 до 6 часа?! Сън по друго време на денонощието не може да бъде равностоен на този определен период от време. Едва ли общинските съветници са толкова неуки за неща, за които знаят и учениците. Но се разбра, че за мнозинството от тях не е важно какво е нормално и здравословно, а са по-важни нощните заведения _ да работят (дори на открито в жилищни зони) до късните нощни и/или ранните сутрешни часове. Това за мен е некоректно, безотговорно и неприемливо от човешка и хигиенна гледна точка! И явно има конфликт на интереси за общински съветници, свързани със заведения или лобиращи за такива компромиси! Да ги запомним тези, които ни причиняват това! Дали да бъдат отново избрани на такива постове!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:36

    Неуки са, повярвай ми!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 18:58

    Помислили ли са вносителите на предложението за синя зона, какво ще стане с малкото пространство за паркиране зад магазин Европаи жилищния блок. На живущите и сега им е невъзможно да паркират и използват местата пред хотела, защото паркинга е пълен с коли, собствениците на които идват да пият кафе в центъра. Не съм запоснат колко трябва да бъде отстовнието от входната врата на жилищната сграда до пътя на преминаващите коли, но това което се случва с преминаващите или паркиращите до блока на Освобождение 5, е опасно за излизащите от входа.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 19:01

    Помислили са, разбира се! Със задниците си. Те с друго не могат...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 19:37

    skriite taa mumia bre

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete