Събота, 4 Май 2024, 16:40

Само една фирма е подала документи по поръчката за автобусния транспорт

30 Декември 2020, 11:59
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1707 3


На 22 декември 2020г. се е провело заседание на Комисията за разглеждане, оцени и класира получените оферти за избор на изпълнител за възлагане на обществена поръчка чрез договаряне без предварително обявление, с предмет: ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ДРАГОМАН“ по три обособени позиции: Обособена позиция No1: Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдената републиканска транспортна схема; Обособена позиция No2: Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдената общинска транспортна схема; Обособена позиция No3: Специализиран превоз на ученици на територията на община Драгоман.

По обявената поръчка е постъпила само една оферта. Тя е на фирма СД „Единство Стоянов и СИЕ“ и е по Обособена позиция No1 за Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдената републиканска транспортна схема.

След преценка и преглед на документите в офертата и съответствието им с критериите за подбор и поставените условия от страна на Възложителя, Комисията е установила някои неточности и непълни данни. 

На критерия за информация за икономическия оператор, дали може ли да представи удостоверение за платени социално-осигурителни вноски и данъци или информация, която ще позволи на възлагащия орган или възложителя да получи удостоверението чрез пряк безплатен достъп до национална база данни в съответната държава членка, участникът е отговорил: НЕ.

Необходимо е да се предостави по-обстойна информация за представителите на участника.

По критерия за икономическо и финансово състояние е необходимо участникът да опише подробно своята Застрахователна полица за риск „Злополука на пътниците в обществения транспорт” (сума, номер на полицата, издател, валидност).

В раздела за „Технически и професионални способности”, участникът следва да посочи предмета на декларираните договори. В същия раздел, фирмата следва да посочи екологичните норми на декларираните автобуси.

Предвид констатираното Комисията е указала на участника, че следва да представи допълна информация по съответните критерии, тъй като това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.

В протокола от 22-ри декември е записано: „На основание чл. 54, ал. 9 ППЗОП, в срок до 5 работни дни от получаването на протокол за липса, непълнота или несъответствие на информацията, включително нередовност или фактическа грешка, или несъответствие с изискванията към личното състояние или критериите за подбор, участниците могат да предоставят на комисията нов ЕЕДОП и/или други документи, които съдържат променена и/или допълнена информация, като допълнително представената информация може да обхваща и факти и обстоятелства, които са настъпили след крайния срок за получаване на заявления за участие”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Декември, 14:08

    Е нема що че се овайдите

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Игна Дамянова София 30 Декември, 15:19

    Обществената поръчка отново не решава въпроса с транспорта до селата в общината. Този, който спечели търга по ОП1, трябва да бъде задължен да извършва и междуселските линии. Това трябва да залегне в условията на търга. Естествено, че ще има кандидат за по-печелившите междуградски линии. Ако общината се включи с изкърпване на междуселските пътища и изплаща субсидиите, които се полагат за транспорт до слабонаселени места, мисля че ще се намери кандидат. Но за кмета и общинския съвет на Драгоман, това е последна грижа. Те твърдо следват политиката за обезлюдяване на селата.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Теодора Митова 3 Януари, 16:17

    За хората живеещи и имащи имоти в селата на община Драгоман, не е интерес толкова, каква обществена поръчка е обявена или коя фирма ще я спечели. За данъкоплатците на общината е важно да имат редовен транспор, с който да могат да достигат до своите имоти. Имайки предвид, че селата от община Драгоман не разполагал с аптека, лекарска помощ и дори магазин за хранителни стоки, мисля че е необходимо да им се осигури поне сигурен транспорт!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete