Понеделник, 16 Септември 2024, 22:01

Самоков ще домакинства мачовете на израелски баскетболни отбори в Еврокъп 2024-25

11 Юли, 08:30
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 301 0


Град Самоков ще бъде домакин на мачовете на израелските отбори Апоел Шломо Тел Авив и Апоел Банк Яхав Йерусалим в турнира Еврокъп за сезон 2024-25. Тази новина бе официално обявена по време на жребия в Барселона, след продължителни разговори и координация между ръководствата на отборите, Балканската Лига, Еврокъп, и с подкрепата на Община Самоков и БК Рилски Спортист.

Израелските отбори са възпрепятствани да играят домакинските си срещи у дома поради продължаващия военен конфликт в страната. В резултат на това, Самоков и Арена Самоков ще бъдат техният нов „дом“ за сезона, което ще предостави на местните баскетболни фенове уникалната възможност да наблюдават баскетбол от най-високо ниво през целия сезон.

Този значим проект стана възможен благодарение на усилията на г-н Георги Глушков – служебен министър на Младежта и Спорта, кмета на гр. Самоков д-р инж. Ангел Джоргов и президента на БК Рилски Спортист инж. Петър Георгиев. Те съдействаха за подсигуряване на необходимите изисквания, за да бъде одобрен град Самоков като домакин.

Организацията на мачовете, както от страна на израелските отбори, така и от страна на Еврокъп, ще бъде поверена на Балканската Лига, за да се гарантира спазването на всички правила, изисквания и мерки за сигурност. Главният директор на състезанието, Диего Жулиен, лично ще наблюдава изпълнението на тези мерки.

Сезонът в Еврокъп започва на 24 септември 2024 г. Отборите са разделени на две групи по 10, което означава минимум девет домакински мача на отбор във фазата на редовния сезон. Мачовете ще се провеждат в Арена Самоков на седмичен ротационен принцип.

Груповите съперници на израелските отбори:

- Апоел Шломо Тел Авив е в група с: Гран Канария, Ховентут Бадалона, Ратиофарм Улм, Будучност, Бешикташ, Бахчешехир, Улвс, Тренто и Трефъл Сопот.
- Апоел Банк Яхав Йерусалим е в група с: Валенсия, Бурж-ен-Берс, Тюрк Телеком, Умана Райер Венеция, Арис, Лиаткабелис, Цедевита Олимпиа Любляна, Хамбург Тауърс и Клуж-Напока.

Тази инициатива не само предоставя шанс на Самоков да се утвърди като значим баскетболен център, но и показва готовността на местната общност да подкрепи международни спортни събития в духа на солидарност и спортсменство.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete