Събота, 4 Май 2024, 04:14

Съпругата на пребития до смърт 28-годишен пастир: Кметът прикрива убийците

9 Февруари 2022, 10:13
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 2362 5


Съпругата на 28-годишния пастир Иван Доганов, който бе пребит до смърт в неделя в софийското село Антон, обвини кмета на селото, че прикрива убийците.

За жестокото престъпление са задържани 43-годишният Дончо Петров - крупен земеделец и арендатор в региона, и брат му Красимир. Иван работел за Дончо. Тялото на младия мъж е открито в неделя вечерта на улица в село Антон с множество следи от насилие. Аутопсията показала, че пастирът е починал от вътрешен кръвоизлив.

Мотивите за престъплението се изясняват.

"Не са имали никакви конфликти, Дончо винаги е бил коректен откъм заплащане, поне аз не знам да е имало спорове между тях. Излязох да търся мъжа си, защото Иван обича да си попийва и да излиза, отидох до негов колега и той ми каза, че Иван го няма там. Спряха ме полицаите и ми казаха, че "Иван е свърщил курса". Видяха, че бебето ми беше с мен в колата, помолиха ме да изляза и ми казаха, че е починал", разказа пред bTV съпругата му Елеонора.

В деня на убийството 28-годишният мъж е поискал от работодателя си 50 лв.

Елеонора очаква справедливост за случилото се: "Все пак оставиха 11-месечно бебе сираче". Искам да "благодаря" на кмета на селото, който прикрива едни убийци и той има бебе - нека се постави на моето място", добави тя.

От полицията съобщиха, че има седем жалби срещу брата на арендатора и една срещу Дончо.

"Имали сме големи спорове с Красимир Петров, той искаше да се откажем от земеделието, да вземат те всички пасища. Идвал е вкъщи с нож, с брадви. Хиляди жалби сме пускали до полиция и прокуратура. И нищо, покриват се. Къде е прокуратурата на Пирдоп, те ги защитават", разказа Константин Николов, който от 12 г. се занимава със земеделие.

В момента районният прокурор е под карантина, но сигналите и жалбите се проверяват. Три от преписките са прекратени поради липса на доказателства, по четири преписки продължава да се работи.

"Главните убийци са полицаите, които ги защитаваха и закриляха. Красимир ме среща, показва ми среден пръст, плюе по колата ми, детето ми е вътре, псува, с нож в ръката", добави друг жител на селото.

"Имали сме опит да ни изблъскат от пътя с личния си автомобил. След жалбата, естествено, липса на доказателства. Винаги е така. Имаме градина, която от 5 г. унищожават регулярно. Те се чувстват безнаказани, защото системата им позволява. Бившият шеф на полицията и бившия шеф на КАТ те ги покриваха", добави друг жител, който също се занимава със земеделие.

В момента Дончо Петров е в ареста, а Красимир Петров е задържан за 24 ч. и предстои наблюдаващ прокурор да прецени дали и на него ще му бъде повдигнато обвинение, като евентуален съучастник в убийството.




Източник: dir.bg

Коментари (5)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Георги 9 Февруари, 11:07

    Цялата държава е на този хал заради такива хора.

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 13:25

    Ужас! То отдавна е трябвало да се случи нещо за да влезат в затвора! Ясно ми стана че кмета е техен човек. Така мазно се изказваше вчера. И той е за затвора може ли така да тормозят хората в селото. Да не говорим че близки на починалия споделят че се обаждали на нова телевизия и те не жешаели да разгласяват този случай.Да гният тези в затвора убили са един млад човек.Хора търсете справедливост тези да гният в затвора.

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 14:41

    Типични гебраджийски псевдо бизнесмени, които са се почуствали неуязвими.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 15:21

    Трябва справедливост!Как така лесно погубват живота на един млад човек?Това се случва у нас, защото има безнаказаност.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 17:24

    за това такива изпрди по селата вече почнете да ги гърмите закопй го в някоя ливада на 20 метра па да го търси и господ после

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete