Петък, 3 Май 2024, 03:36

Със символична първа копка стартира работата по двата нови проекта в Етрополе

21 Февруари 2013, 13:45
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5786 0


 В подобаваща обстановка и с необходимата тържественост, днес по обяд в Етрополе бе направена символична първа копка, с която се даде старт на изпълнителните дейности по двата нови проекта, по Оперативни програми „Околна среда" и „Регионално развитие”, а именно: „Интегриран инвестиционен проект във водния сектор” и обновяване и реконструиране на "МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“ Етрополе ЕООД“. Водосвет за здраве и успешна реализация извърши отец Емил. Официални лица на събитието бяха: инж.Богомил Георгиев-кмет на община Етрополе, Христо Андреев-началник РИО-София област, Стефан Борисов –директор на РИОСВ-София област, Никола Нитов- управител на”ВиК”София-област, д-р Георги Канзов-директор на РЗИ-София област, Владимир Житенски- собственик на фирмата изпълнител, Линко Лилов- областен координатор на ПП”ГЕРБ”. За значимостта на проектите, тяхната стойност и време на реализация, основна информация на присъстващите дадоха инж.Богомил Георгиев и Венета Гергова-зам.кмет на община Етрополе. Символичната първа копка имаха честта да направят Владимир Житенски, Снежана Досева –управител на МБАЛ”Проф.д-р Александър Герчев” и инж.Богомил Георгиев. По традиция удоволствие и настроение на присъстващите донесоха прекрасните изпълнения на танцьорите от ансамбъл ”Балканска младост” при НЧ ”Тодор Пеев-1871 ”и музикантите от Младежки духов оркестър.
Водният проект е на стойност 22 219 236 лв. и с него ще бъде доизградена канализационната мрежа в града. 97% от средствата се осигуряват от Оперативна Програма „Околна среда“. Проектът ще предотврати бъдещото замърсяване на подпочвените води в региона, както и ще има голям икономически ефект, поради очакваното рязко намаляване на авариите по мрежата.
Обновяването и реконструкцията на болницата „Проф. д-р Ал. Герчев“ в Етрополе ще осигури качествена здравна помощ, както за жителите на града, така и за цялата община. Дейностите по проекта предвиждат доставка на медицинско оборудване от най-ново поколение. Ще бъде модернизирана и болничната база в лечебното заведение и ще се осигури достъп на хора с увреждания. Стойността на проекта е 4 461 472 лв., 95% от които са по линия на Оперативна програма „Регионално развитие”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete