Неделя, 28 Април 2024, 00:52

Съсътоя се заключителна пресконференция по два проекта от ОП "Регионално развитие"

18 Септември 2014, 15:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1584 0


Днес в сградата на община Ботевград се проведе заключителна пресконференция по два проекта, финансирани от ОП „Регионално развитие”. Цонка Иванова, ръководителка на проектите, запозна присъстващите с поставените и осъществените цели.
По проект „Ние сме част от вас” община Ботевград е една от 62 общини яв страната, където се работи за осигуряване на подходяща и рентабилна социална инфраструктура, съвместима с изискванията на населението в градския център и допринасящи за предоставяне на нов вид резидентни и съпътстващи услуги в общността. В тази връзка бяха изградени и съвсем скоро предстои откриването на два центъра за настаняване от семеен тип, които ще стимулират социалната интергация на уязвими групи от обществото. Това е част от цялостната програма за деинституализация при възпитанието на подрастващите, като се гарантира правото на децата на семейна среда и на достъп до качествена грижа и услуги според индивидуалните им потребности. С това се поставя и началото на изграждането на нова социална инфраструктура за целевите групи на територията на община Ботевград. Със започването на функционирането на центровете се осигуряват 25 нови работни места.
Проектът „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен културно-исторически, еко и спортно-развлекателен туризъм”  е насочен към подкрепа в развитието на туристическите обекти, целящи децентрализацията по региони. По този проект изцяло е реконструиран Историческият музей в Ботевград. Напълно нов е пътят, свързващ с. Боженица с Урвишка поляна. Еко пътека в местността води до крепостта „Боженишки Урвич”. Започна ремонтът на Часовниковата кула в Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete