Четвъртък, 25 Април 2024, 20:02

Сашко Везенков е новият председател на УС на БК “Балкан”

24 Януари 2023, 20:54
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1747 21


Днес, 24.01 (понеделник) се проведе Общото събрание на БК “Балкан” в “Арена Ботевград”. Кворумът се състоя от 28 души, като всеки имаше правото да гласува отчета на Михаил Михайлов за 2022-ра година на клуба.

Ето и целият отчет на вече бившия председател на УС Михаил Михайлов:

“През 2022-ра г. БК “Балкан” взе участие във всички първенства, организирани от БФБаскетбол - мъже, момчета и момичета. Мъжкият отбор се състезава в Националната баскетболна лига, а момчетата и момичетата при подрастващите и Елитните дивизии на БФБаскетбол, както и втория ешелон ББЛ.

Мъжкият отбор на Балкан през 2022 завърши на първо място и спечели Шестата си шампионска титла. Титлата беше заслужена, след като на финала надигра отбора на Рилски спортист и спечели серията с 3-1 победи.

В турнира за Купата на България, Балкан бе домакин и игра полуфинал с Левски 2014, който за съжаление беше загубен. Мъжкият отбор игра и в Балканската лига. В този турнир Балкан отново игра на полуфинал, който загуби и след това загуби мача за бронза.

Момчета до 8г. възраст участваха на детски фестивали в София и Самоков, организирани от БФБаскетбол. С децата работи треньор Клаудия Пенкова.

Момчета до 10г. - участваха в 3 фестивала под егидата на БФБ. Изиграха 6 срещи със своите връстници и спечелиха всичките двубои. Воденият от Клаудия Петкова отбор показа голям напредък през този сезон.

Момчетата до 12г. - изиграха пет турнира за областно първенство, квалификация и Републиканско първенство, на което завършиха на първо място от 12 отбора участници на финалите в ДП. Момчетата с треньор Виктория Маринова, загубиха само един мач през годината във групата на финалния турнир.

Момчетата до 14г. - изиграха пет турнира за Областно и републиканско първенство, на което завършиха на осмо място от 12 отбора. Момчетата с треньор Иван Коцев спечелиха бронзовите медали в турнира за Купата на България.

Момчетата до 15г. - играха на много силен турнир в Скопие и показаха добри игри. Есента на 2022 г. тяхното участие в Европейската младежка лига започна и играха срещу сериозни отбори в Унгария, като записаха 2 победи и 2 загуби.

Кадетите до 16г. - изиграха 14 мача в Елитна дивизия, като допуснаха само 2 загуби. На Републиканското първенство завършиха на първо място и се окичиха със златните медали. Кадетите с треньор Николай Пеев бяха безапелационни. Загубиха само един мач от 7 срещи, а на финала разбиха своите опоненти от БУБА Баскетбол с 20 точки разлика.

Юношите до 17г. - от есента на 2022-ра участват в Младежката европейска баскетболна лига и се представиха на ниво в Германия с 3 победи от 4 срещи.

Юношите до 19г. - изиграха 14 мача в Елитната дивизия. Момчетата с треньор Мирослав Ралчев участваха на финалите на държавното първенство и спечелиха престижното четвърто място. Същият отбор игра и в първенството в ББЛ - А група, като се представиха силно и спечелиха Купата на ББЛ.

Тренировъчният процес на клуба се провежда от квалифицирани и лицензирани треньори, които са вписани в регистъра на треньорските кадри на ММС. Работи се по отделена програма за всяка определена възраст. Използват се две спортни зали за тренировки - “Арена Ботевград” и “Георги Христов”. И двете съоръжения използват модерни пособия и съвременни методи за тренировъчния процес.”

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов предложи на събранието Сашко Везенков да заеме позицията - Председател на управителния съвет на Балкан. Той бе избран единодушно с 28 - “За”, 0 - “Против” и 0 - “Въздържали се”.

Новото ръководство на клуба ще се състои от 5 души - Сашко Везенков, Теодор Пеев, Христо Ценов, Николай Иванчев, Маргарит Иванов.

Ето какви бяха първите думи на Везенков след избора му за председател на УС:

"За мен е чест, но и много голяма отговорност. Искам да благодаря на старото ръководство на клуба, с него работихме много добре, бяхме в синхрон. Не разбрах обаче мотивите, с които досегашният председател Михаил Михайлов реши да си подаде оставката.”
 
“Нашата цел ще бъде Балкан да достигне нивото на баскетбола в повечето европейски страни. И да остане пример за България, какъвто досега винаги е бил.  Уверявам Ви, че Балкан ще продължи по същия път със стремеж да се доближи до нивото на европейските клубове.”



Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (13) (2)
    1. добавен от: Анонимен 24 Януари, 21:10

    Най- добрия вариант.Браво ,Сашо се е доказал и като състезател,като ръководител,като родител.Браво ,трезвомислещи те сме с теб Везенков.

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Анонимен 24 Януари, 21:13

    Най-добрият избор!
    Поздравления!

  • Отговори (6) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Януари, 21:14

    любимеца ми митко диджея къде е

    • (7) (0)
      1. добавен от: Анонимен 24 Януари, 22:16

      Той вече е от Небесните ангели като го открадна от отец Панайот и отец Страхил.

  • Отговори (5) (2)
    4. добавен от: Анонимен 24 Януари, 21:18

    Поздравления!!! Най-добрият!!!

  • Отговори (5) (2)
    5. добавен от: Анонимен 24 Януари, 22:14

    Ще го видим и тоя бошлаф!

  • Отговори (4) (3)
    6. добавен от: Анонимен 24 Януари, 23:58

    Остави и пари да се намерят,че с тия слаби крави ще се борим за пето място с Берое.Запазете ми коментара до май месец.

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Януари, 23:59

    А Багата къде е в новия съвет?

  • Отговори (5) (1)
    8. добавен от: Анонимен 25 Януари, 00:01

    Сега как ще седят Ди Джея,Багата и жена му на първия ред в залата като ги няма в ръководството или ще са на гости на Стефка......

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 15:49

      Там се плаща за да седиш. Купи си и ти за 1000 лв. Карта

  • Отговори (6) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Януари, 10:25

    Феновете пеехме против сашо в лукоил, а сега трябва му се кланяме

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 20:35

      Ше му се кланяте ако трябва и дудуци,ще правите,той е босът.

  • Отговори (1) (1)
    10. добавен от: Анонимен 25 Януари, 11:06

    А вие умирате на мъка кой ,къде седи????? Пак ще и седят там?????

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 15:50

      Имашт пари ограждат си

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete