Петък, 3 Май 2024, 17:37

Състезание по Математическо ориентиране в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”

13 Ноември 2015, 13:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2091 2


За втора година в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” Ботевград се провежда състезание по Математическо ориентиране, организирано от Методическото обединение по математика и информатика.
Участие в състезанието взимат ученици от 5, 6, 7 и четирите 8-ми класа в гимназията. Във всеки отбор има по 6 души, а отборите носят имената на велики математици:
5 клас – Архимед
6 клас – Питагор
7 клас – Евклид
8 „а” клас – Франсоа Виет
8 „б” клас – Бернхард Риман
8 „в” клас – Рене Декарт
8 „г” клас – Николай Лобачевски
 
Регламент на състезанието
Всеки отбор трябва да реши по 5 задачи, които са пръснати при 5 пункта в двора на училището, а първата задача на учениците е да ги открият. На всеки пункт има по един квестор, който да следи за спазване правилата на състезанието.
Максималният брой точки за вярно решена задача е 10т. Точки ще се бъдат присъждани и за бързина: при 5, 6 и 7 клас най-бързите ще получат 10т., вторите – 5, а третите – 0 точки. Най-бързият отбор от четирите 8-ми класа ще получи 10 точки, вторият – 6, третият – 3, а последният не получава точки.
 
След като учениците открият скритите в двора задачи (като за всеки отбор са обозначени с различни цветове), учениците по-най-бързият начин се отправят към класните стаи, в които са разпределени, за да преминат към решението на задачите.
 
Представянето на състезателите ще бъде оценявано от тричленно жури в състав: Нели Георгиева, учител по математика и информатика, Даниела Пенкова, учител по математика и физика и Йотка Йотова, пом.-директор.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete