Четвъртък, 28 Март 2024, 20:11

Състезатели от Лукойл Академик и Балкан ще участват в конкурсите в Мача на звездите

15 Март 2013, 12:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1724 0


Феновете на баскетбола в България направиха своя избор за участници в HDI Мача на звездите през 2013-та. Общо 7497 човека определиха кой ще играе в шоуто на 30 март в София.

С най-много гласове в анкетата, преминала в рамките на три седмици, се оказа гардът на Лукойл Академик Брандън Хийт. Хийт получи 5604 гласа, или повече от 2/3 от общия брой гласували. От българските състезатели, Николай Върбанов се оказа най-популярен сред феновете, и получи 4221 гласа.
 
Страхотен интерес проявиха и баскетболистите от Националната баскетболна лига към конкурсите, които и тази година са една от атракциите в HDI Мача на звездите – Конкурсът за забивки, надстрелване от тройката, и състезание по умения. Общо 26 представители на българското първенство се записаха за участие в индивидуалните надпревари, като най-много пожелаха да се пробват в стрелбата от тройката - 12. 
 
Лукойл Академик е с трима играчи в надпреварата от тройката – Брандън Хийт, Веселин Веселинов и Божидар Аврамов. Мартин Маринов и Урош Петрович ще представят Балкан.

Конкурсът за забивки по традиция е шоуто вътре в шоуто, най-атрактивната част от конкурсите. За приза там отдавна се готвят много сериозно кандидатите за най-добър забивач. Павел Маринов и Станимир Маринов отново, както и миналата година, ще покажат силата на българските играчи.

Конкурсът за умения се печели трудно, но отличието значи много комплексни качества. Единствено в тази категория, миналогодишният шампион ще защитава приза си – Станислав Говедаров. Заедно с него ще се опитат да изпълнят максимално бързо поредицата Уил Уолкър, Брандън Хийт, Кирил Райков, Деян Карамфилов, Венцислав Петков и Томас Масамба.


Източник: http://sportal.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete