Петък, 18 Октомври 2024, 08:20

Състоя се тържествена церемония "Първа копка" за изграждането на Спортна зала "Арена Ихтиман"

5 Август 2023, 01:40
(0) (0)
Ихтиман - Новини
Прочетена: 605 0


На 4 август се състоя тържествена церемония "Първа копка" по проект : Изграждане на Спортна зала "Арена Ихтиман". Това е един от най - важните проекти на Община Ихтиман, който цели да се създаде една по достъпна спортна инфраструктура и да се изградят по трайни навици към децата да спортуват всекидневно.

Спортната зала ще осигури практикуването на много видове спорт - волейбол, баскетбол, мини футбол, хандбал, борба, бокс, бойни изкуства и много други спортове на закрито. Залата ще разполага със 509 седящи места, лекарски кабинет, фитнес зала. В нея ще могат да се провеждат и по мащабни концерти и мероприятия.

На тържествената церемония присъстваха цялото ръководство на община Ихтиман, г-н Младен Маринов - депутат от Народното събрание, представител на строителната фирма г-н Валентин Кожухаров, представител на строителния надзор, почетния гражданин на град Ихтиман г-н Димитър Златанов - волейболист номер едно за XX век и един от 25-те най-добри волейболисти в света за XX век, както и г-н Николай Иванов - координатор на националните отбори към БФ Волейбол.

Кметът на община Ихтиман г-н Илиев сподели, че е много щастлив от осъществяването на този проект. Въпреки трудностите през, които е трябвало да преминат, се радва, че първата копка е факт, и че Ихтиман ще има една хубава и модерна спортна зала, в която децата да спортуват.

Г-н Младен Маринов поздрави ръководството на община Ихтиман за постигането на тази цел. Според него това е една малка стъпка към това децата да започнат по-често да излизат от вкъщи и да се откъснат от тенденцията да играят на мобилните устройства.

След отслуженият водосвет от отец Йосиф, бе направена и "първата копка" на Спортната зала.

Източник: Община Ихтиман

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (99)
70% Complete
Всички са маскари. (148)
70% Complete