Неделя, 5 Май 2024, 08:46

Съветниците в Правец дадоха съгласие за изграждане на мост над язовира

26 Юли 2013, 08:12
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 5968 35


Община Правец ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, Проектно предложение: „Мост, част от уличната мрежа на гр. Правец”. Съоръжението ще е предназначено за пешеходци и велосипедисти.
Общинският съветник от НФСБ – Павлин Цветков, направи предложение финансирането на проекта да се извърши от частния инвеститор, който който има голф-игрище и хотелски комплекс на двата бряга на язовира.
В крайна сметка докладната записка бе приета, като „против” гласуваха двамата общински съветници от НФСБ.
 
 

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (35)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 10:26

    е това не влизаше ли в плана, още при изграждането на голфкомплекса?!? а сега трябва от общината да се строи...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Любомира Василева 26 Юли, 10:53

    Здравейте, възможно ли е да получим допълнителна информация относно общата стойност на проекта и колко ще трябва да плати общината като възложител на проекта?
    Чия е идеята за подобно съоръжение и кой от общината е взел решение да възложи на фирма проучване за идейно решение за мостово съоръжение? Интересува ме още коя е фирмата, която е била наета да изготви това идейно решение, което е показано на снимката, и кой е платил за това.
    Считам, че един такъв проект е от особено значение за общината и нейните граждани и целият процес по развитие на идеята за мостово съоръжение, финансовото обезпечаване на проекта и самото му изпълнение трябва да бъдат възможно най-прозрачни за всички.
    За съжаление от настоящата статия разбираме само едно - ще се строи мост и това е.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:14

    #2 От тия журналисти друго не-може да се очаква, качват не-потвърдена информация, не пълна и каквото ти дойде на ум. Само може да им се присмиваме на статииките им.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Любомира Василева 26 Юли, 12:33

    Освен това не разбирам защо общината хем решава да строи мост върху терен, който е стопанисван от частен инвеститор, хем общински съветник от общината предлага да се търси финансиране за въпросното съоръжение от пак същия този частен инвеститор.
    НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ТОЛЕРИРА ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МЕСТНАТА ВЛАСТ.
    Такъв проект струва много пари и всяко едно решение трябва да бъде аргументирано и финансово обезпечено в полза на общината и нейните граждани.

    Очевидно цялата идея е опорочена от самото ѝ зараждане и заради това трябва веднага да се реагира против реализирането на подобен проект при такава схема на финансиране.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Юли, 13:30

    #3 ти си "голям умник"

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Юли, 16:33

    4i4o valiio iska most i te tva e , kakvo go uvyrtate... most 6te ima... ma kak s ob6tinski pari , puk 4asten most ... ne6to ne mi se vryzva...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Юли, 16:40

    Правец е град за пример, какво значение с какви пари е направено като е в полза на хората. Такива сте ми малоумници всички.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Юли, 17:47

    Абе, нали се строи, а не се руши! Защо, Любомира искаш отчет?! Ти с какво си допринесла за тази Община??? Да не би да искаш да се върнат годините, в които никой нищо не правеше, а децата ни се прибираха със страх до в къщи, защото в града нямаше
    ток, нямаше и крушки по улиците!!! Нека има такива хора, които хулите, защото има ли ги тях, ще има и проекти!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Юли, 17:48

    В този град има хора, които са против всичко, което се прави!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: ff 26 Юли, 19:16

    бимумамата, значи развитие на селски райони значи развитие на четиризвездни хотели?!? Такъв проект имаше още от времето на строителство на хотела, разровете си архивите със снимки от тогава, имаше даже билборд със ситуация на комплекса и там си беше даден моста. Обаче явно много пари се е видял на онбашията, пък то правешка община, както повечето общини в България, е пребогата и даже се чуди къде да си инвестира парите, та затова са решили да подпомогнат дребния бизнес с този мост.. Аз предлагам да инвестират следващия път и в изграждането на бензиностанция на магистралата-има си нужда онбашията и от още някоя друга в района, да го насърчим..

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete