Неделя, 5 Май 2024, 23:11

Съвместна изява на Женската вокална група „Димана” при НЧ „Тодор Пеев-1871” и певческа фолклорна група „Хюгкют” от град Керава Финландия.

8 Юни 2017, 20:10
(2) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1916 5


Прекрасна съвместна изява на Женската вокална група „Димана” при НЧ „Тодор Пеев-1871” и певческа фолклорна група „Хюгкют” от град Керава Финландия се проведе тази вечер в Малкия салон на читалището. Чаровните изпълнителки от далечната скандинавска страна накараха малцината присъстващи да изпитат истинска палитра от емоции с невероятните си гласове. Хубавата инициатива е по идея на Диляна Гоцева-ръководител на етрополската формация и на Анна Дантчев-певица от финландската група, която има български корени и която спомена, че те са я довели в Етрополе в търсене на свои родственици.
Пленителни гласове, традиционни песни за любов, радост, житейски емоции и преживявания -ето това се съдържаше в представянето на гостенките от фолклорна група "Хюгкют". Удоволствието от песните бе изписано на лицата им и въпреки, че салона беше полупразен, те се наслаждаваха на страстта си към това което обичат да правят-да пеят. Изпълнението на Анна на песента "Лале ли си, зюмбюл ли си" силно развълнува всички и някак от само себе си предизвика сълзи в очите им.
Особено вълнение предизвика съвместното пеене на двете групи, в което имаше чудесна хармония и хубаво звучене на българските и финландски песни. Изпълнителките си пожелаха това да не е последната им среща, а да се превърне в едно партньорство и за в бъдеще.

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Христо Данчев,роден в Етрополе 9 Юни, 18:57

    Много се радвам за успеха на това съвместно начинание,надявам се да не е последно и следващият път и аз да бъда там.Гордея се,че дъщеря ми Анна следва моят път.Благодаря,ти дъще!Много поздрави на Етрополе и етрополци!Родна песен нас навек ни свързва.....;

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Стефка Матеева 10 Юни, 16:13

    Браво, момичета! Късно разбрах за концерта, иначе щях да дойда до Етрополе. Съжалявам! Желая ви нови успехи!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Кочо 10 Юни, 19:23

    срабски пуснй пеят ли нещу за душътъ

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 10 Юни, 22:59

    "срабски пуснй пеят ли нещу за душътъ" - пеят и чалга пеят, боклук такъв. Ти по география може и двойка да не си заслужавал - къде е Сърбия, къде е Финландия.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Кочо 11 Юни, 18:29

    не убиждъй

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete