Петък, 3 Май 2024, 16:58

Счупено стъкло в поликлиниката крие опасност за пациентите

20 Юли 2015, 12:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2289 7


Счупен прозорец вече един месец стои без да бъде подменен в сградата на поликлиниката в МБАЛ Ботевград. То се намира в топлата връзка на втория етаж между кабинетите на д-р Илка Иванова и Медико-диагностична лаборатория „Рамус” на д-р Веселин Русинов. Силен вятър е счупил огромния прозорец, научи balkanec.bg. Ежедневно покрай него минават много пациенти за кабинетите на д-р Вайков и д-р Русинов, освен и медицинските лица, обслужващи лабораторията.  

"Ничия земя" - така д-р Русинов определя терена, в който опасността дебне дори малките деца, чакащи с родителите си пред кабинетите. Докторът изхожда от обстоятелството, че болницата е общинска собственост и лекарите, които са по кабинетите, са под наем. Д-р Русинов пък е закупил помещенията зад стълбите след топлата връзка. Самият той е извикал стъклар, но се установява, че въпросното стъкло е дебело 1 см и вече подобни не се произвеждат в България от много време. „Опитахме да го свалим, но то е закрепено здраво с нитове за железните рамки. Пробвахме с флекс, но не се получава. Предполагам, че ще се наложи да чупим цялото стъкло и след това да търсим вариант как да го подменим”, коментира ситуацията д-р Русинов. 

Той се ангажира с подмяната на прозореца. „Ще го направя заради хората. Не е честно, а и не искам някой невинен човек да пострада”, заяви докторът. Наш екип обаче забеляза още две пукнати стъкла. Кой обаче ще смени тях? Отново ли д-р Русинов, който не е собственик на терена? Преди години, когато е закупил тази част от общинската болница, е проявил желание да стане собственик и на топлата връзка. Оказва се, че не може. Поради какви причини, не се знае!

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: гюро 20 Юли, 16:25

    Абе днешните стъкла в стъклопакета, колко са дебели?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юли, 19:27

    Да сменят стъклото докторите в близост ,кабинетите си.Имайки впредвид заработеното само дообяд ,бълха ги ухапала.Не може само да взимат,трябва и да дават.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Юли, 19:38

    Добре се е ангажирал.Д-Р Русинов е професионалит и най вече Човек.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Юли, 07:50

    де що имаше общинска дограма се направи само там нищо не знам как не се есетил кмета да предаде старата на никсметал барем да се знае то сега е топло.....

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Юли, 11:51

    Когато живееш под наем и редовно си плащаш наемите, дали следва ти да правиш и ремонтите със собствени средства? За какво даваш наема на собственика? Ремонтите се правят от собственика - тук е Общината собственик. Не само да питат кога ще платите, а да се интересуват от състоянието на имота. Ако не ремонтират покрива, асансьорите ще спрат да работят при първия дъжд. Горят от водата, която директно ги залива от счупения покрив. Лекарите преди година събраха пари /плюс наемите/ и ремонтираха покрива точно над асансьора, но неремонтираната част вече не става за покрив, а за улей на дъждовна вода към асансьорните шахти. Лекарите сами си ремонтираха и коридорите, но те плащат наем за големите общи части и би следвало получателят на наемите да връща част от инвестицията като поддържа сградата в приличен вид.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Юли, 15:46

    "...топла връзка...." За каква топла връзка говорите? Ще умреш от студ пред кабинетите им , докато ти дойде реда. В коридорите течение и студ, тоалетни няма. Като тръгнат да фръцкат белите престилки и си ключкат и заключват тоалетните само за тях си. По това можете да разберете колко ги е грижа за болните хора.Направления не дават и един друг се предупреждават, че изпращат болни , та да им бръкнат по - дълбоко в джоба.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Юли, 08:36

    не се притеснявайте,както болните,така и и недоволните-кметската политика ще изгони и най-заблудения лекар, решил да дойде в Ботевград.Погледнете средната възраст на работещите в здравеопазването. Скоро ще се лекуваме сами, но нали има интернет и всички се пишем много компетентни-ще успеем!А що се отнася со състоянието на поликлиниката-тя си има собственик-ОБЩИНАТА.Но за ремонт и отопление не може и да се говори, парите от наемите трябват на кмета за други цели. Покривът може и да си тече, козирката да убие някой човек.Но в същото време ремонтират покрива на младежкия дом, където има и други собственици освен общината. въпрос на приоритети, драги ми съграждани!" Краде, ама прави".

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete