Вторник, 14 Май 2024, 13:30

Седем представители на "Балкан 1929" ще участват в Eвропейско първенство по футбол за железничари

2 Октомври 2015, 11:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2023 3


Националният отбор по футбол за железничари на европейско първенство.
От 5 до 11 октомври ще се проведат финалите на Eвропейско първенство по футбол за железничари в Сочи, Русия. Това ще бъде шестото участие на представителния ни тим в International Football Championship of USIC (Международния спортен съюз на железничарите).
Определени са две групи, като първите два отбора от всяка се класират за полуфиналите. В едната са съставите на Франция, като първенец на предишното първенство, Беларус, Чехия и Белгия. В другата група са домакините от Русия, България, Словакия и Германия.

Националният ни отбор спечели първо място в квалификационната си група в Албена през 2013г. Играещият старши треньор Иван Редовски заминава с 16 футболисти, шест от които са от новосформирания ФК ”Балкан 1929” – Борис Райчев, Здравко Атанасов, Мариан Маринов, Григор Стойчовски, Николай Христофоров, бившите играчи на ботевградския тим Георги Иванов и Цветко Иванов. Александър Миков, Ивайло Бояджиев, Димитър Зайков и Ивайло Върганов от мездренския „Локомотив” , Светослав Георгиев от „Марек” Дупница, Иван Иванов от „Луковит”, Боян Иванов от „Чавдар” Троян и футболният авторитет Мартин Кушев, който е легенда на „Славия” София, руския „Амкар” Перм и настоящ футболист на ФК ”Балкан 1929” Ботевград.. 

Участието на престижния форум се организира от Български железничарски спортен съвет, под ръководството на инж. Огнян Ръждавички, който е член на УС на USIC и дългогодишният генерален директор инж. Кирил Ангелов. През 2003г. трикольорите станаха европейски железничарски шампиони на финалите в Албена с треньор Семко Горанов, тогава  Иван Редовски реализира четири гола, в състава беше и друг ботевградчанин Цветомир Ралков.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 15:21

    Ваньо, желаем ти успех! Сигурни сме, че ще се представите добре. И умната!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 22:06

    Абе трябваше бай Тошо да направи навремето железница около село Правец! Сега какви железничари сме? За футболисти - да не говорим... :uups:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 14:06

    №2 много остроумно!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete