Четвъртък, 2 Май 2024, 06:58

Селата Драговищица и Голяновци с осигурени средства за водопроводи

22 Март, 21:58
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 243 0


Навръх 22 март - Първа пролет и Световния ден на водата, кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, подписа договори за отпускане на средства за доизграждането на водопровода в село Драговищица и довеждащ водопровод за село Голяновци. Договорът бе подписан в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където заедно с кмета бяха още зам.-кмета - инж. Теодора Гогова и главният счетоводител - Анита Кръстанова.

Първият проект е „Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на селата Драговищица и Голяновци – община Костинброд – Подетап II.3. на Втори етап – обект „Частична подмяна на улична водопроводна мрежа на с. Драговищица, община Костинброд“.

Вторият проект е “Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на селата Драговищица и Голяновци – община Костинброд – Четвърти етап „Изграждане на довеждащ водопровод до село Голяновци, ремонт на помпена станция и напорен резервоар 500м3 за село Драговищица и село Голяновци, община Костинброд“.

Обектите се финансират чрез програмата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подпомагане на общините в Република България, със средства от държавния бюджет при реализирането на инвестиционни проекти за реконструкция, модернизация и изграждане на водоснабдителни системи и съоръжения за подобряване на водоснабдяването на населените места.

Изграждането и подмяната на водопровода в селата Драговищица и Голяновци започна още през 2020 година, а през 2021 година Министерството отпусна още 1 300 000 лв. за доизграждането на водопровода във второто по големина село в община Костинброд – село Драговищица.











Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete