Четвъртък, 2 Май 2024, 14:18

Село Петърч ще има пряка връзка с АМ „Европа“

30 Август 2022, 00:23
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 637 3


Изграждането на пътни връзки, които да свързват костинбродското село Петърч с АМ „Европа“, договориха на среща министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и кметът на община Костинброд Трайко Младенов. Те попадат в обхвата на лот 3 на магистралата, между пътен възел „Храбърско“ и СОП, чието строителство предстои, и ще се ситуират при км 33. Освен, че ще подобри достъпа до населеното място, връзката ще даде тласък за икономическото развитие на региона и подкрепа към местните бизнес предприемачи. За целта ще се подготви проект на изменение на Подробния устройствен план на магистралата, който предстои да бъде одобрен. Предстои да се подпише и тристранно споразумение между общината, МРРБ и АПИ, за разпределяне ангажиментите на всяка от страните.

По време на срещата министър Шишков информира, че до една седмица ще е готов новият списък с проекти на общините, които да се финансират със средства от бюджета на МРРБ. Той е изготвен с НСОРБ, а водещи критерии за отпускане на средствата, ще бъдат наличието на валидно разрешение за строеж на обектите и пълна проектна документация.

В срещата участие взеха още  зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов, Николина Чапанова - член на УС на АПИ, началникът на политическия кабинет на министър Шишков - Юлия Ивкова, председателят на Общинския съвет на Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът Теодора Гогова, гл. архитект Веселин Клянев и кметът на село Петърч Борислав Борисов.



Източник: МРРБ

Коментари (3)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 30 Август, 13:49

    Бравос, ще ходим бързо до Европа

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Август, 14:01

    И ние винаги надупени и ни оправят и наши и господата от Европа

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Август, 12:06

    През коя година или необозримото бъдеще.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete