Сряда, 8 Май 2024, 23:34

Семинар за учители по проект финансиран от Европейската комисия "Европейски куфар на разширението" (Снимки)

12 Декември 2012, 20:02
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 4151 0


В проекта „Европейски куфар на разширението” участие взеха учителите от ГПЧЕ "Алеко Константинов",Виолета Гечева, Цветанка Георгиева и Гетко Гечев. 
На днешния семинар присъстваха 49 души от общините Ботевград, Правец и Етрополе, които са преподаватели по история, философия, свят и личност и чужди езици. 
В проекта участват държавите - Германия, Франция, Полша, Хърватия и България.
На семинара бяха представени интерактивни методи в игрова форма. Направена бе и презентацията на Хърватия за това "Защо имаме нужда от  Европейски куфар за разширение", водена от Цветанка Георгиева и Виолета Гечева. 
Проектът е предвиден както за преподаване в средните училища, така и за инициативи на тема Европа на неправителствени организации, работещи в областта на демократичното политическо и гражданско образование  (образование за демократично гражданство EDC, например Европейски академии, Европейски центрове и др.). Всички партньори по проекта заедно са се обединили около онези цели, документи и материали (интерактивни или игрови), които образуват общия корен на Европейския куфар за разширение. Този корен е общ във всички езикови версии. Целта е да се предотврати една твърде много обособена национална гледна точка. Също така трябваше да се избегне  разделянето политиката на разширяване, нейните последствия, предизвикателства и възприемане от европейците на два лагера: именно на „членовете учредители” и на едва „неотдавна присъединилите се страни”.
Общи цели на този проект са осъществяване на възможности за активно участие в демократичната дискусия за политиката на разширяване на Европейския съюз; Представяне на различните концепции за бъдещото развитие на Европейския съюз, които се ориентират по-силно според съответната държава-членка по отношение на разширяването или на задълбочаваненето на Съюза; Насърчаване на разбирането, че преговорите са неразделна част от европейския проект, който е желан от хората в Европа; В рамките на обширно отражение на границите на ЕС представяне на страни-кандидатки (официални, потенциални и евентуални).


Източник: http://balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (227)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete