Вторник, 7 Май 2024, 02:03

SEO - тайното оръжие на собствениците на онлайн бизнес

14 Юли 2022, 07:50
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 652


Търсачките заеха силна позиция в живота ни. В тях хората търсят видеоклипове, съвети и най-важното - стоки за закупуване. А дали вашият онлайн магазин ще е напред в резултатите от търсенето, това зависи изцяло от отношението на търсачките към него. Ако домейнът ви не се е появил на първата страница с резултати, значи е време да започнете SEO оптимизация на сайт. Нека анализираме малко по-детайлно нещата.

Същността на SEO оптимизацията – какво е онлайн реклама?
Не мислете, че разработчиците на онлайн магазин ще създадат за вас продукт-чудо, който ще привлича клиенти като магнит без да правите нищо друго. За да може сайтът да привлича хора непрекъснато, се нуждаете от професионална SEO оптимизация.

Избор на платформа е много важен
Изборът на платформа за онлайн магазин или друго, трябва предоставя максимални възможности за SEO оптимизация.  

Първоначални настройки за SEO
Не се доверявайте създаването на онлайн магазин на произволни фрийлансъри - тези спестявания могат да доведат до загуба на огромни суми от потенциална печалба.

Правилна работа върху съдържанието на онлайн магазина
Дизайнът на снимки, описания на продукти, филтри е от голямо значение за вероятността сайтът ви да се появи в горната част на резултатите от търсенето.

Запазване и развитие на получените резултати
Във всеки онлайн магазин има стотици конкуренти, така че не бива да се отпускате. Всеки иска да грабне своята част от печалбата, така че непрекъснато ще популяризира собствения си бизнес.
Редовното анализиране на собствения ви сайт и сайтовете на конкурентите ще ви помогне да избегнете поне основните грешки. Нека да разгледаме подробно тези стъпки.

Избор на CMS платформа
• При избора на CMS платформа за онлайн магазин трябва да се имат предвид следните фактори:
• Безопасност. В тази връзка е важно редовно да се актуализира CMS платформата, за да се закрият идентифицираните дупки в сигурността.
• Производителност на CMS. Този параметър зависи и от качеството на хостинга.
• Ограничение на обхвата. За съжаление, предприемачите рядко обръщат внимание на този параметър, въпреки че повечето CMS имат съответните ограничения.
• Основни настройки за SEO.
• Лесно използване, наличието на вградени системи за отчитане на стоки, анализи и други полезни функции.
 
Но, разбира се, това са само ключовите фактори. В зависимост от посоката на бизнеса може да се наложи да обърнете внимание и на други точки за успешното популяризиране на сайта или онлайн магазина.
Първоначална настройка на SEO параметрите на онлайн магазина
Без правилната първоначална настройка на SEO параметрите няма смисъл да се пристъпва към следващите етапи и избор на рекламни канали. Тази стъпка поставя основата за бъдещ успех. Да, SEO параметрите винаги могат да се променят, но защо да го правите в авариен режим по-късно, ако можете лесно да настроите всичко веднага.

Опростете структурата на сайта
За да бъде създаването и популяризирането на онлайн магазина удобно дори за предприемач, структурата на сайта трябва да бъде възможно най-проста. Направете така, че с 2-3 щраквания да можете да отворите всяка страница. Структура на три нива: каталог на основна категория-подкатегория-продукт е най-добрият вариант.

Можете допълнително да опростите навигацията по следните начини:
• Добавете добре визуализирано поле за търсене към сайта
• Използвайте възможно най-много филтри
• Дублирайте основните продуктови категории в горната и долната част на страницата

Същността на SEO-оптимизацията на структурата е, че търсачките, като реални хора, следват връзки през всички страници на сайта към продуктови карти. И колкото по-опростен е този процес, толкова по-бързо ще се извърши индексирането и толкова по-висок ще бъде рейтингът на онлайн магазина в резултатите от търсенето.

За да постигнете най-добри резултати, при всички случаи ще се нуждаете от професионална помощ и онлайн реклама. Изберете надеждна фирма, която ще ви помогне да изведете бизнеса си на съвсем ново ниво - добрата SEO оптимизация и ефективна реклама, са най-прекият път към това!




Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete