Четвъртък, 2 Май 2024, 11:11

Сградата на РУ Костинброд с нова визия; Трети пореден спечелен проект от община Костинброд

14 Декември 2023, 10:57
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 413 1


Община Костинброд спечели проект по Националния план за възстановяване и устойчивост с наименование: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност” за Административна сграда – РУ Костинброд в УПИ XVI, за административна сграда на НАПС, гр. Костинброд”.

Стойността на проекта за СМР е 681 082,06 лв. с ДДС.

В рамките на настоящето проектно предложение Община Костинброд предвижда да изпълни дейности по въвеждане на мерки за Енергийна ефективност и мерки за оползотворяване на енергия от възобновяеми източници, насочени към енергийно обновяване на сграда за административно обслужване – РУ на МВР, гр. Костинброд, Община Костинброд.

Основните цели са:
Подобряване на енергийните характеристики и достигане на клас на енергопотребление „А“ ;
Топлинно изолиране на външни стени, което включва: топлоизолиране на фасадните стени от външната страна с топлоизолационни плоскости по утвърдена технология.

Подмяна на външни прозорци и врати , включваща демонтаж на цялата фасадна дограма, без изключение и монтаж на нова дограма от PVC с минимум петкамерни профили, остъклени с троен стъклопакет с едно нискоенергийно стъкло(четири сезона), както и монтаж на входни врати от алуминиев профил.

Топлинно изолиране на покрив, включващо полагане на топлоизолация на таванска плоча и цялостна подмяна на покривното покритие.

Топлинно изолиране на под, включващо топлоизолиране на подовата плоча. Система за отопление – VRF – За повишаване ефективността на отоплението и климатизацията на сградата се предвижда да бъде монтирана високоефективна термопомпена система тип „въздух-въздух“(VRF система).

Подмяна на осветление – Предвижда се подмяна на всички осветителни тела с LED тъй като са силно амортизирани и високо енергоемки спрямо сегашните технологии за осветяване. Също така се предвижда и външно фасадно LED осветление с прожектори за външен монтаж.

Фотоволтаична система – Предвижда се изграждане на фотоволтаична система за производство на електрическа енергия за собствена консумация. Системата ще съдържа 35бр. фотоволтаични панели, инвертори, табла и цялата необходима инфраструктура за правилното функциониране на системата.
Сградата на Районно Управление Костинброд не е ремонтирана от нейното построяване! Ръководството на община Костинброд поставя сред своите приоритети инвестициите в сферата на сигурността и подобряване работната среда на служителите на МВР!

Това е поредния спечелен проект, вследствие на упоритата работа на общинска администрация и добрата координация с държавните органи! Полицейското управление в Костинброд ще има своята модерна визия, отговаряща на бързото и динамично развитие на община Костинброд!



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 18:01

    Като,ще щавите толкова пари от хората, дано и да работите за тях.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete