Петък, 26 Април 2024, 13:39

Шахматен клуб “Балканъ” взе участие в голям шахматен турнир

28 Ноември 2022, 20:34
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 688 0


В събота и неделя на 26 и 27 ноември шахматен клуб “Балканъ” взе участие в голям международен шахматен турнир организиран от столичния клуб “Ан Пасан”.

Близо 90 шахматисти от България, Гърция, Украйна, Македония, Италия и Германия мериха два дни сили над шахматната дъска в столичния хотел “Европа”.

Дисциплината бе класически шах с време 1 час на човек плюс 30 секунди добавка на ход. Кръговете са шест.

Ботевградският шахматист доцент Георги Спасов стана една от приятните изненади в турнира. Тръгвайки от последна позиция в рейтинг класацията с участниците той постигна три точки, с които финишира в първата половина на крайното класиране и даде сериозна заявка за добри резултати в бъдеще.

Въпреки лошия старт в първата партия - загуба от съотборника си Галин Иванов, Георги постигна три победи в следващите кръгове, като две от тях бяха срещу участници от Украйна и Италия. Иван Златанов и Захарин Вълчинов също завършиха с 3 точки. Галин Иванов с 2,5 ,а Борис Борисов с 2.

На 04.12.2022 г. в града ни ще се проведе третото издание на шахматния турнир ,,Купа Ботевград”. Президентите на клуба - Дамян Маринов и Константин Лазаров с удоволствие съобщават, че за момента интересът към турнира е огромен. Непрестанно валят заявки за участие от цялата страна. Има риск за мястото, където ще се организира събитието - пенсионерски клуб ,,Детелина” да не може да побере всички шахматисти.

Заявка за участие са подали и световно известното шахматно семейство от Украйна-семейство Басови. Това са изключително силни шахматисти деца, които заедно с баща си са посветили живота си на шахмата. Те са Полина - 13 г., Юлия- 14г. и Никита 10г.

Записването за турнира продължава.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Шахматен клуб "Балканъ"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete