Събота, 11 Май 2024, 21:19

Шахматен турнир се проведе в гр. Елин Пелин

27 Септември 2022, 20:59
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 577 0


На 26-ти септември 2022 г. в общинската спортна зала "Инж. Янко Янков", гр. Елин Пелин се проведе турнир по шах "Асеневци" с участието на ученици от НУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски".

В събитието, което бе първа проява от втората част от националното шахматно турне "Асеневци", взеха участие 90 деца от НУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин. Турнирът бе открит от Райничка Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин, която пожела успех на малките шахматисти. Децата от началния курс на двете общински училища с радост се включиха в турнира по шах, готови да научат тайните на древната игра и заедно с организаторите сътвориха истински шахматен празник в спортната зала.

Треньорите от шахматен клуб "Асеневци" Доника Шивачева и Даян Нинов водеха турнира, насочваха участниците и показаха на учениците как се местят фигурите и как се подреждат на дъската.

За всички участници в турнира имаше открит урок по шахмат от професионални грос майстори, както и сеанс на едновременна игра. В края на спортното събитие учениците получиха награди и подаръци за своето представяне, както и ваучери за безплатен курс по шахмат.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (233)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete