Понеделник, 29 Април 2024, 05:52

Шампионът започна защитата на титлата си с убедителна победа

20 Октомври 2012, 18:46
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2307 1


Шампионът Лукойл Академик започна защитата на титлата си в НБЛ с победа със 100-74 над Спартак Плевен като домакин. „Студентите” нямаха никакви проблеми да поведат рано в мача и да поддържат комфортна преднина до самия му край. Въпреки че очакваното се случи, плевенчани направиха всичко по силите си да спрат силния съперник.
 
След като Лукойл натрупа двадесетина точки преднина през първото полувреме, съперникът не се бе предал и намали разликата на 14 след силна трета част. До края обаче баскетболистите на Марин Докузовски бяха непоколебими и сложиха точка на спора.
 
Стилът на игра на двата отбора бе коренно различен и това се доказва от фактите, че Лукойл Академик има 64 точки под коша срещу 16 на съперника, а Спартак бе 11/28 от тройката (39%). Като цяло Лукойл бе по-стабилният отбор с повече добри и по-малко грешки от плевенчани, както и цели 15 отнети топки срещу 3.
 
Дарил Уоткинс властваше под коша и записа 24 точки и 7 борби. 14 вкара Мохамед Абукар, а с 13 и 7 асистенции завърши Брандън Хийт.
 
За Спартак тримата баскетболисти с двуцифрен актив бяха Илия Станков, Росен Софрониев и дебютиращият за тима Димитър Маринчешки. Те вкараха по 12 точки.
 
В следващия кръг Лукойл Академик ще гостува на Рилски спортист, а Спартак Плевен ще бъде гост на TESY България (20).


Източник: http://www.bgbasket.com

Ключови думи: Лукойл Академик

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 16:41

    Нищо интересно в такова първенство с предизвестен край!Шампионът е предварително известен-бутафорното отборче на "Лукоил" създадено по подобие на "Литекс"и на "Лудогорец".Краят на това отборче които не е далеч също е известен-очаква ги съдбата на "Литекс"!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete