Сряда, 8 Май 2024, 06:42

Шеста победа за баскетболистите на "Балкан"

5 Декември 2014, 20:38
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1918 3


БК „Балкан” не срещна трудности в днешния мач срещу „Рилски спортист”, който се игра от 19:00ч. в зала „Арена Ботевград”. След като в 8-мия кръг от редовния сезон отборът на старши треньора Александър Тодоров почиваше, в 9-тия кръг „зелените” извоюваха шестата си победа с резултат 120:90.
 
Баскетболистите от двата отбора играха с червени ленти на екипите с надпис Special Olympics. Така те подкрепиха инициативата „Спешъл Олимпикс България”, която се реализира за 11-и път в периода от 29 ноември до 7 декември. Тя се осъществява в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига и е под наслов „Баскетбол за всички“. Ролята на „Спешъл Олимпикс” е да обръща внимание на хората с интелектуални затруднения и да им помогне да изразяват своите мисли, чувства и потребности, да бъдат активни в своите общности.
 
В началото на мача двата отбора си разменяха кош за кош. Към средата Балкан започнаха да трупат актив и това доведе до първо прекъсване за отбора от Самоков. Първите 10 минути игра бяха резултатни за домакините, които отбелязаха 25 точки, а гостите – 16.
В началото на втората част грубо нарушение срещу капитана Павел Маринов предизвика смут в залата. Още във второто полувреме домакините дадоха своята заявка за победа. Две минути преди края Николай Маринов отбеляза невероятно попадение почти от средата на терена, след като оставаше 1 секунда до края на атаката. За оставащите две минути той заслужено спечели бурните овации на публиката, като вкара още две тройки и два фаула. Домакините драстично увеличиха разликата и първото полувреме завърши при резултат 65:37.
Въпреки усилията на „Рилски спортист” да се върнат в играта, в третата четвърт „Балкан” поддържаха преднина от около 30 точки. Толкова беше и разликата в резултата след поредните 10 минути игра – 87:57.
Още в 6-тата минута от последната част домакините отбелязаха трицифрен резултат – 101:66. И в тази четвърт разлика в актива нямаше, а след последния съдийски сигнал резултата бе 120:90.

Баскетболистите на „Балкан” изиграха доста резултатен мач, като най-резултатни за отбора си бяха Ненад Шулович и Мартин Маринов с по 15 точки. Иван Лилов записа 14 точки, Педжа Стаменкович – 13, капитана Павел Маринов и Тенчо Тенчев имат по 12. Силен мач изигра Николай Маринов, който вкара 11 точки, Димитър Маринчешки – 10, Вукота Павич има 8 точки, а Станислав Ваклинов и Кристиян Кръстев приключиха срещата с по 5 точки.
Милан Милованович, за който стана ясно, че се завърна в Ботевград, също беше в залата и наблюдаваше мача.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete