Петък, 29 Март 2024, 11:48

Шеста поредна победа за ботевградчанина Огнян Мирчев на професионалния ринг

20 Май 2022, 10:55
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1699 4


Един от най-големите таланти на България в кикбокса - Огнян Мирчев, който е родом от Ботевград, постигна своята шеста поредна победа на професионалния ринг. Тя дойде на специалната гала вечер "PRO FIGHT", която се проведе в зала "Колодрума" в Пловдив на 14 май. Това бе 19-ото издание на професионалната верига за бойни изкуства. Състезятелят на клуб "Мусаши" с личен треньор Никола Николов, се наложи над молдовеца Безхенуца Максимус с единодушно съдийско решение в категорията до 65 кг. в стил К1. 


Това е пореден успех за Оги, който успя да покори нов връх на професионалния ринг. Родният състезател се намира в много добра форма, а преди участието си на галавечерта в Пловдив той доказа това с трите си поредни титли на Републиканските първенства, провели се съответно в Козлодуй (21 февруари) , Шумен ( 13 март) и Пазарджик (1 май) . 23-годишният кикбоксьор бе безапелационен и в трите стила както следва - фул контакт, лоу кик и К1 и съответно грабна златото. 

За Огнян Мирчев предстои участие на Световна купа по кикбокс в Унгария от 2 до 5 юни, като всичките му изяви до момента, заедно с предстоящото такова след по-малко от две седмици, са част от неговата подготовка за Световните игри, които ще се проведат в САЩ през юли месец. Това е най-големият и престижен форум в сферата на кикбокса, като се равнява на Олимпийските игри и се провежда през 4 години. Ботевградчанинът ще представлява България в изключително силната надпревара, като в нея участие взимат най-добрите 8 бойци в света. Оги единствен от страната ни спечели квота за Световните игри, като го стори на Световното първенство през м. октомври миналата година, а сега ще защитава гордо родния трибагреник. Натоварената програма за 23-годишния кикбоксьор не спира до тук, тъй като през месец ноември го очаква пореден висок спортен форум, а именно Европейското първенство в Анталия, Турция.  



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: кикбокс , Огнян Мирчев

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Май, 12:27

    Ъъ, а ти с мозък на неграмотник си много добре.
    Изречението ти е с три думи и четири грешки.
    Браво на Оги.

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Май, 14:10

    Очко,не сме се и съмнявали в победата ти.
    Поздравления!
    Подкрепа и за световното

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Май, 17:27

    Браво момче!
    Все така напред и нагоре!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete