Понеделник, 6 Май 2024, 02:14

Шести "Меден фест" отбеляза пчеларско дружество "Димитър Панчев" в Ботевград

10 Октомври 2014, 10:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2012 0


За шеста поредна година пчеларите от община Ботевград отбелязват „Меден фест”. Организатор на проявата е Пчеларско дружество „Димитър Панчев” и Община Ботевград. Официалните лица, които присъстваха бяха зам.кметът инж. Красимир Андреев, Цеца Иванова - Секретар на Общината, Тодорка Коцева - директор на Исторически музей Ботевград.
Водосвет за здраве и благополучие на всички пчелари и присъстващите граждани отслужи Архиерейският наместник Отец Борис. В неговата молитва той отправи пожелание за повече млади хора в този нелек занаят и повече мед в кошерите занапред.
 
Председателят на Пчеларско дружество „Димитър Панчев” Румен Цветков поздрави всички свои колеги, гости и присъстващи. „Нашият труд тази година бе изключително тежък в една изключително тежка година, тъй като в най-активния сезон, когато ние трябваше да храним пчелните семейства, ние бяхме затруднени от климатичните условия. В края на краищата успяхме да добием мед, с който се представяме пред вас”, каза председателят на пчеларите от „Димитър Панчев”. Цветков подчерта, че тези тежки условия са в цялата страна и на целия Балкански полуостров. Той призова гражданите да използват колкото се може повече мед за здраве и посочи лозунга, с който тази година излизат пчеларите -  „На всяка трапеза, по всяко време - пчелен мед”.
Последва празнична музикална програма, в която се включиха децата от ЦДГ”Синчец” с ръководители Ирина Радкова и Росица Лазарова, малките  възпитаници на ОУ”Н.Вапцаров”, Вокална група за стари градски и шлагерни песни „Пей сърце” с ръководител Богдана Георгиева и танцов състав за народни танци към ПГТМ "Хр.Ботев" с ръководител Нина Петкова.

По традиция на Медения фест, фирми-производители от региона бяха изложили пчелен мед, пчелни продукти и инвентар - собствено производство. Присъстващите имаха възможност да задават въпроси към пчеларите и да се консултират с тях по различни въпроси, свързани с приложението на меда.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete