Петък, 19 Април 2024, 07:19

Шествие-дефилир на 24-ти май в гр. Елин Пелин

24 Май 2022, 17:28
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 680 0


С тържествено шествие-дефилир, което тръгна от СУ "Васил Левски" до пл. "Независимост", жителите на община Елин Пелин, представители на институциите - образователни и културни, тържествено отбелязаха 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
В дефилето се включиха: ПДО "Стефан Стефанов" към НЧ "Светлина 1975", с. (гара) Елин Пелин с диригент Вилимир Кирилов, десетки ученици и учители от Общинските училища, Детски градини, Спортни клубове, представители на Народните читалища, както и много деца, заедно с техните родители.
На площад "Независимост" жителите и гостите на града се насладиха на тържествен концерт за 24 май. В празничната програма се изявиха децата от ДВГ „Камбанки“ с ръководители Сашка Спасова и Стела Стоянова с Химна на Светите братя Кирил и Методий , а децата от ДГ „Здравец”, гр. Елин Пелин изпълниха „Северняшки танц“. Малките танцьори от Детска градина „Радост“, гр. Елин Пелин представиха на сцената танца „Мики Маус“.
"Поклон пред дело свято" бе ученическият поздрав от възпитаниците на СУ „Васил Левски“, град Елин Пелин към гостите на празника, а Мария Димитрова, родител на ученик от Училището, изрази своята признателност в стихове към учителите и всички, които от безбройните пътища са избрали пътя към детската душа.
Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов награди директори на Училища и образователни институции от Общината за техния огромен принос в сферата на просветата, като подчерта делото им на съвременни будители. Председателят на Общински съвет - Елин Пелин - Николай Плещов също отправи приветствие към събралото се множество на площада.
На сцената бяха наградени преподаватели, директори на образователни институции, заедно с изявени читалищни дейци от общинските Читалища, които поддържат българските традиции живи и работят сърцато за развитието на местната култура. Наградите връчиха кметът на общината Симеонов, председателят на Общински съвет - Елин Пелин - Плещов и Райничка Николова, зам.-кмет с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности".



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete