Петък, 19 Април 2024, 13:16

Шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

3 Февруари 2023, 16:43
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 241 2


Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя, да тръгват с автомобили готови за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за снеговалежи и силен северозападен вятър, което е предпоставка за преспи и навявания. За събота е определен предупредителен жълт код за опасно време в 26 области.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства с неподходящи – износени гуми, блокира пътуването на всички останали шофьори и затруднява работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.



Източник: АПИ

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 12:39

    Пътното да си чистат пътищата и полицаите да са си на мястото, там на пътя,а не само призиви и лозунги. Всеки да си върши работата за която му се плаща и утре ,ако ние гражданите не си стигнем до работните места, глоби и наказания за тези които отговарят за чистенето и безопасността на пътя, другото са празни приказки.

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:58

      Какво ше чистят и контролират бе,и едните и другите, като падне малко снег се насират от се къде, оня ден на прохода падна малко снег и анархия, коли боксуват, снегорини нема,по час дойде една патрулка,а полицаете вътре не смеят да излезат,вардят заплатите, хора псуват ужас. Цела зима нема снег и пак неподготвени се едно е паднал август .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete