Петък, 26 Април 2024, 22:29

Шопски празници в Елин Пелин

15 Юни 2022, 08:56
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1586 1


Емблематичният за град Елин Пелин Шопски празник тази година е в дните от 13 до 19 юни с мотото „Помни миналото, гради бъдещето, пази традицията“. Шопските празници се провеждат без прекъсване от 1970 г.
Традиция, станала емблема на града с достойни пазители и продължители, ценящи и пазещи шопските традиции и родовата си памет! Това е истински, неподправен празник, утвърден от живота, чакан с нетърпение, както от жителите, така и от гостите на общината.

Наричат го Шопски празник, не само за да празнуват шопите, но също така жителите и гостите на града да се докоснат до изпълненията на музикални творци от различни краища на България. Съдържанието на празника е свързано с фолклорното наследство, песни и танци, както и с неподправения хумор от шопския край, като традицията продължава и до днес.

В концертните вечери - от четвъртък до неделя на сцената ще се изявят НФА „Българе“, „Джуниър Бенд“ от “България търси талант“, Петя Панева от “Гласът на България“, Владимир Ампов – Графа, както и още известни имена от българската сцена.

В петък – 17 юни от 19:30 часа на стадион „Левски“ в гр. Елин Пелин жителите и гостите на града ще се насладят на дефилето „Елин Пелин празнува“, официалното откриване на празника и на изпълненията на Стефан Иванов от „България търси талант“, сборна формация „Шопи“ и Нели Петкова.

Представителният Шопски ансамбъл „Ради Радев“ ще отбележи своя 55-годишен юбилей с концерт-спектакъл „Път през Жарта“.

В съботния ден – 18 юни гостите на празника ще се насладят на конкурса „Мис Шопски празник“ и кулинарната изложба „Гозбите на шопа“, където традициите се срещат с модерността.

Община Елин Пелин се старае 53-то издание на Шопския празник да бъде истинско тържество на шопския дух и идентичност, което да покажем с гордост пред обществеността.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Агра Маркет оод 8 Май, 15:44

    Здравейте, имаме интерес за участие в шопски празник гр. Елин Пелин скара с традиционни шопски и бг. Специалитети. Моля пишете ни на емайл bulkrediks@abv.bg какви са таксите и условия за участие. Благодарим ви.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete