Събота, 20 Април 2024, 00:20

„Ще положим всички усилия за пускането в експлоатация на Златишкия проход и прохода Арабаконак“ – Дамян Маринов – кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС (ВИДЕО)

31 Март 2023, 12:15
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2936 35


„Благодарим на Дамян Маринов за това, че насочи вниманието ни към Златишкия проход и ни запозна със състоянието му. Вярваме, че заедно ще можем да помогнем за разрешаването на проблема с лошата или дори липсващата свързаност между Северна и Южна България. Ще се опитаме да убедим както служебното, така и всяко следващо правителство в това, че трябва да се инвестират средства за довършването на Златишкия проход и пускането в експлоатация на тунела в местността Кашана.“

Това заяви пътният експерт Диана Русинова от ЕЦТП при проверка на място за състоянието на затворения Златишки проход съвместно с Дамян Маринов - общинския съветник и 3-ти в листата на ГЕРБ-СДС и Марин Маринов – втори в листата на ГЕРБ-СДС за Софийска област.

Инспектиран бе и проходът Арабаконак - от изключително важно инфраструктурно значение за района, тъй като свързва Ботевград със Средногорието и Подбалкана. Тунелното съоръжение е било построено в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Дължината му е около 698 м. По всяка вероятност габаритът на изоставеното тунелно съоръжение не е подходящ за тежкотоварен трафик, но е напълно достатъчен за леки автомобили до 3,5 тона. Осъществяването на бърза връзка през Златишкия проход ще има предимно локален ефект. Подобна пътна връзка ще осигури възможността за това градовете от подбалканската линия да могат по-лесно да се придвижват по направлението към Дунав мост II например, но също така ще се скъси и значително времето за пътуване и стойността на транспортните услуги на суровини и материали. Така например добре развитият транспортен бизнес в Ботевград ще може да обслужва и нуждите на градове като Пирдоп, Златица и предприятия като „Елаците мед“, „Асерел медет“, „Дъндипрешъс“ и др. Подобна пътна връзка би имала благоприятно влияние и върху туризма. Но главно тя би могла да се окаже ключов фактор за преобръщане на тенденцията за обезлюдяване на централните райони около Стара планина. Равното развитието на икономиката, туризма и социалните услуги в дългосрочен план ще доведе до стабилизиране на регионите, а от там и до ръст на брутния вътрешен продукт. Ето защо тази връзка е толкова важна не само за Софийска област, но за България като цяло.

Това е част от информацията, публикувана от Диана Русинова на официалната страница на ЕЦТП, където с богат илюстративен материал са показани ползите от довършването на Златишкия проход и Арабаконак.

„Опитите на общините Ботевград и Горна Малина, Арабаконак да стане част от републиканската пътна мрежа, до момента са без успех. Общините нямат ресурса да го поддържат. След като това не може да стане, то поне да бъде финансиран целево от държавата, за да бъде алтернативен път към двете общини и към Подбалканския път“, обясни Дамян Маринов.

„Златишкият проход или Кашана, както е по-известен е най-краткия път който свързва Северна и Южна България и който е важен не само за нашата община, но и изцяло за региона. Според мен дори може да се превърне във важен транспортен коридор между Северна и Южна България. Релефът не е толкова проблемен и трасето не е толкова дълго и държавата би следвало да намери нужния ресурс за да осигури пускането му в експлоатация, още повече че в региона работят ключови за държавата предприятия, които осигуряват голяма част от БВП на България и затова трябва с общи усилия да се преборим този път да бъде отворен.“ – Марин Маринов.

„Тъй като събота, 1-ви април е денят за размисъл, но и денят на шегата/лъжата, нека добре да се замислим искаме ли да продължават лъжите за промяна? Ако искаме да видим реални резултати а не фалшиви и захаросани обещания, гласувайте за номер 2 на 2-ри април – за Генерална промяна!“, каза Дамян Маринов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

снимки: 3,4,5  - ЕЦТП





Източник: balkanec.bg

Коментари (35)

  • Отговори (3) (15)
    1. добавен от: Анонимен 31 Март, 12:54

    Браво

    • (14) (3)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 18:58

      КАКВО БРАВО БЕ,
      ТОЗИ ДАМЯН ГОЛЯМ ПЪТИЩАР СЕ ИЗВЪДИ... ПРЕДИЗБОРНО.
      ИЛИ ПО-СКОРО - УЛИЧНИК

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 31 Март, 23:10

      а щайгите от минали избори си стоят празни

  • Отговори (29) (2)
    2. добавен от: Анонимен 31 Март, 13:01

    Артист !

  • Отговори (37) (3)
    3. добавен от: Анонимен 31 Март, 13:01

    Преди избори всички кандидат-политици са много любезни и заинтересовани да работят за хората изпратили ги в Народното събрание, обаче след като влязат забравят за какво са говорили, но времената са други и новото поколение няма да чака нови 33 години така, че всички дупедавци, пардон депутати да се стягат в кръста за да не ги стягат хората. А и Асфалт Паша беше на власт 12 години, защо не го ремонтира. Иначе шкафчето е пълно със златни кюлчета и пачки от по 500 евро.

    • (5) (18)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:35

      Щото сега отваряш саитовете,а момчето се бори отдавна за този проход

  • Отговори (11) (15)
    4. добавен от: Анонимен 31 Март, 13:33

    За разлика от комунягите и променителите
    той го прави.Да сте виждали Дидко и Мартин някога да говорят или да правят нещо?
    Компанията от планината ти пожелава успех!

    • (12) (3)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:51

      Така ли? А да знаеш по кое време се оправи Кашана от страната на Златица? Не беше ли при Орешарски? Защо Тиквун поне не довърши започнатото?

  • Отговори (24) (3)
    5. добавен от: Анонимен 31 Март, 13:43

    Дамяне не ме занимавай с твойте глупости ония началника ти що го не направи за 12години ами само кражби и недаваше и една стотинка за Ботевград да се направи нещо вие от ШАЙКАТА ако имате проблем с паметта ние си спомняме каква мизерия беше когато бяхте на власт само затвор за вас

  • Отговори (29) (2)
    6. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:02

    След 12 години управление ще правите Генерална Промяна ? Не мерси ще пропусна !

  • Отговори (6) (12)
    7. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:13

    Браво ,Кашана е болен и належащ проблем. Вярваме, че благодарение на него този проблем ще бъде решен в най скоро време.

  • Отговори (21) (4)
    8. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:39

    Дамяне , ти стана за смях , то поставя щайги в парка , обикаля литаковското шосе и какво ли не , спри се , огледай , ослушай се и се хвани на работа , не разчитай , че ще влезеш в парламента да крадеш заедно с шайката , наречена ГРОБ

    • (2) (3)
      1. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:52

      Щайгите бяха за предните избори. Не се вглеждайте толкова. :D :wink:

  • Отговори (12) (2)
    9. добавен от: Анонимен 31 Март, 14:49

    Добре че е вятърът да не слушаме глупотевините ви !

  • Отговори (23) (3)
    10. добавен от: Анонимен 31 Март, 15:07

    за 12 години докато бяхте на власт защо не го оправихте? Сигурно не е имало много за крадене? Сега преди избори сте се сетили... Мислите ли че някой ви вярва? Ама честно?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete