Събота, 4 Май 2024, 04:53

Щетите от вчерашната градушка се изясняват

20 Май 2015, 12:10
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3002 1


Въпреки, че вчерашната градушка не бе опустошителна, много автомобили имат следи от ударите на ледените късове. Леденият дъжд се изсипа над Ботевград в продължение на 20-тина минути, като късовете бяха по-едри от лешник, а някои дори достигаха големина на орех. Метеорологичната обстановка бе смекчена от факта, че градушката бе примесена с дъжд, иначе вероятно щетите щяха да са много по-големи.
Още тази сутрин започнаха да подават сигнали собственици на пострадали автомобили, застраховани в ботевградския клон на най-голямата застрахователна компания у нас- „Лев Инс”. Директорът на агенцията, г-н Цветан Цолов, обясни за balkanec.bg, че все още не е ясен размерът на нанесените щети, тъй като пострадалите могат да подадат сигнал до 5 дни. След констатирането на щетата, автомобилът може да бъде ремонтиран за сметка на застрахователя, или собственикът да бъде обезщетен финансово. Към момента не са подадени сигнали за поражения от градушката по застраховано имущество, посеви или насаждения. „Очакваме броят на пострадалите до края на деня да се увеличи, тъй като ние сме най-голямата застрахователна компания и имаме най-много клиенти в региона”- добави г-н Цолов.
От Спешна помощ Ботевград съобщиха, че няма пациенти, потърсили помощ в следствие на градушката.
Метеоролозите, обаче, предупреждават, че това не е последната градушка за месеца. Времето ще бъде неустойчиво с чести превалявания, в отделни дни се очакват и значителни валежи. Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 20 Май, 22:26

    Защо ли в Ботевград пада градушка, какво се крие зад природното равновесие, ама никой не иска да мисли в тая посока, в натурална няма случайни неща всичко е перфектно изчислено просто станете човеци

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete