Понеделник, 29 Април 2024, 14:09

Шумахер става президент на футболен клуб

14 Декември 2011, 15:55
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 982 0


Германската легенда във Формула 1 Михаел Шумахер може да стане скоро футболен президент. Според германската преса той е един от вариантите за ръководител в Кьолн.

Германският отбор все още не може да се отърси от напускането на легендата на местния футбол Волфганг Оверат.
Считаният за един от най-талантливите футболисти в Европа за миналия век подаде оставка като президент на клуба и сега "козлите" си търсят спешно нов човек на поста.

Според вестник "Билд" един от горещите кандидати е самият седемкратен световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който е запален фен на тима.

Във вторник вечер Шуми дори бе на "Рейн Енерги Щадион", където видя как Лукас Подолски изравни пет минути преди края за равенството 1:1 срещу Майнц.

На стадиона също така е бил известният в Германия треньор на националния тим по хандбал Хайнер Бранд, който е начело на тима от 1997 година. Бранд е известен в Германия като "хандбалният Кайзер" - нито един друг човек в историята на този спорт не е ставал световен шампион като играч и като селекционер.

И Шумахер, и Бранд, не крият своята страст към Кьолн и според медиите в Германия има голяма вероятност двамата да помагат на тима, а защо не и някой от тях да седне на президентския стол в клуба.

Припомняме, че най-доброто класиране на Кьолн в Бундеслигата за последните 19 години е едва десето място. През 1992 година тимът става четвърти в елита на Германия - когато Шуми печели и първата си победа във Формула 1.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete