Петък, 17 Май 2024, 07:07

Сидеров обяви, че Атака няма да има министри в правителството

16 Май 2013, 08:16
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 742 0


Няма разговори с нас за участие и подкрепа на бъдещото правителство до момента, каза в студиото на БНТ Волен Сидеров. Той каза, че спряганите имена от паритята за ръководството на Народното събрание и Министерски съвет в някои медии са догадки на журналисти.Категорично няма да имаме представител в новото правителство, каза още националистът. Проблемът е в това, че Атака ще държи на своята предизборна програма и записаните в нея параметри, които не се приемат от останалите партии, смята той.

“Няма обаче време за конфликти и трябва да се направят куп нужни неща, за да се промени ситуацията с монополиститите, да се види състоянието на енергетиката, да се види какво оскъпява тока”, уточни Сидеров.

Токът ще се увеличи, ако нямаме ДКЕВР на място и кабинет, ангажиран с решаването ан отзи проблем, продължи лидерът на Атака. Ужасяващи случаи има в здравната ни система, това повече не може да продължава , трябва да се променят нормативи, за да могат хората в тежко икономическо положение да бъдат подпомогнати.

“Не бива отделни политически сили да си въобразяват, че са взели вече властта, ние ще сме остен, с който ще бодем следващото правителство”, илюстрира позицията на паритята си националистът. Според него, Атака ще подкрепи не правителство, а конкретни действия на кабинета, ако прецени, че те са полезни.

Няма време за шикалкавене, губенето на време е пагубно, трябват ни решителни действия от първата минута на съставянето на новото правителство. В този смисъл от Атака няма да дадат 100 дни на кабинета, а ще следят действията от първото му заседание и ще бъдат коректив, ако се налага, допълин лидерът на Атака. "Първото, което ще внесем в Парламента, са промени в Закона за енергетиката", съобщи Волен Сидеров.

Според него, основните страхове на избирателите, гласували за Атака са да не подкрепи ГЕРБ и да настоява за подобряване на положението на хората в страната. Затова Сидеров декларира, че това няма да се случи.

Той не каза категорично дали ако в правителството има хора от ДПС ще даде подкрепата си за него. Сидеров призова програмния министър-председател да не се заиграва с политически назначения и това няма да се приеме добре от хората.

Служебният премиер трябва да бъде разследван и затова е необходимо да имаме ново правителство в кратки срокове, потвърди мнението си Волен Сидеров. “Ще се погрижа за това”, закани се националистът. Той обяви още, че не вижда смисъл в насрочените от Росен Плевнелиев консултации в петък.

Източник: http://bnt.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete